Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 11. 2022. 08:55 21

Inflacija divlja, a Fiskalni savet juri zle duhove i demonske strukture

Čak i zvanična državna statistika priznala je da su prema njihovim "podacima", cene proizvoda i usluga lične potrošnje u oktobru 2022. godine, u odnosu na oktobar prošle godine povećane za 15 odsto, a za to vreme iz Fiskalnog saveta oglašava se samo dugogodišnji funkcioner SNS prof. dr Bojan Dimitrijević, koji tvrdi "da vladaju zli duhovi, iz neke druge frekvencije". Postavlja se pitanje da li su ti "zli duhovi", a ne neodgovorna vlast krivi i za galopirajuću inflaciju?!

S obzirom na to da ostali članovi Fiskalnog saveta ćute dok se građani hvataju za glavu šokirani svakodnevnim rastom cena osnovnih životnih namirnica, nameće se pitanje da li je zvaničan stav ovog tela da "ekonomijom vladaju satanisti, Vavilonsko bratstvo i demonske strukture"‚ kao što je obelodanio član ovog usko-stručnog tela Bojan Dimitrijević i da li upravo njima građani treba da se obrate jer im je sve teže da zadovolje i najminimalnije potrebe svojih porodica.

Građani svakako po svojim džepovima vide da je inflacija mnogo veća od priznatih 15%, ali Republički zavod za statistiku ipak nije mogao a da ne prizna da su električna energija, gas i ostala goriva skuplji 19,2 odsto u odnosu na prošli oktobar, dok su čvrsta goriva - ugalj, pelet i drva - skuplja za 48,9 odsto.

Prema podacima RZS za godinu dana hrana je poskupela 23,9 odsto, a među "rekorderima" po poskupljenju su mleko, mlečni proizvodi i jaja, za koje i zvanična statistika navodi da su poskupeli za čak 39,6 odsto.

Sledi poskupljenje ribe, od 25 odsto, potom hleba i žitarica sa porastom cene od 23,5 odsto. Povrće je, kažu iz RZS za godinu dana poskupelo za 22,3 odsto iako je očigledno da je povećanje cena značajno veće. Slično je i sa mesom koje je zvanično skuplje za 19,3 procenta iako je svima jasno da je poskupelo od 25 do 40%.

Slede kafa, čaj i kakao sa rastom cene od 21,7 odsto. Usluge smeštaja u hotelima skuplje su 37,1 odsto, a stambena renta veća je za 27,3 odsto.

Sredstva za održavanje stana skuplja su zvanično za 23,3 odsto, a popravka nameštaja, rasvete i podnih prostirki beleže porast cene od 18,5 odsto za 12 meseci.

Korišćenje i održavanje vozila zvanično je skuplje za 15,1 odsto, dok su goriva i maziva za putnička vozila poskupela za 17,5 procenata. Usluge u frizerskim i kozmetičkim salonima prema RZS skuplje su za 17,5 odsto, dok su novine i časopisi za godinu dana poskupeli za 35,4 odsto, a kancelarijski materijal je za 24,4 odsto.

I šta sad, šta kaže Fiskalni savet, ko je kriv? Vlast ili zli duhovi, satanisti, vanzemaljci, Vavilonsko bratstvo i demonske strukture?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati