Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 11. 2022. 19:21 27

Vučević targetira Radu Trajković: Opasno je što priča o bandama

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je danas da pored pitanja tablica postoji čitav niz poteza Prištine koji urušavaju Briselski sporazum i dodao da je velika odgovornost na Kforu i NATO paktu koji "moraju biti garant mira" u opštinama na severu Kosova u kojima živi srpsko stanovništvo.

- Ako je Briselski sporazum mrtav, to je poraz EU - rekao je Vučević za televiziju B92 i dodao da se nada da u procesu rešavanja problema na severu Kosova, pre svega oko zahteva Prištine da se srpske tablice zamene kosovskim, "neće doći do upotrebe oružja".

On je rekao da Priština krši Briselski sporazum i time što kosovske policijske jedicinice prave baze u srpskim opštinama koje su strateški pozicionirane, i ocenio to kao očiglednu spremnost za intevencije koje predstavljaju opasnost za srpsku zajednicu.
Vučević je kazao da je "opasno" to što Rada Trajković sa severa Kosova i neki političari srpskih opozicionih parlamentarnih stranaka u "tajkunskim medijima" izjavljuju da „postoje neke kriminalne bande na severu Kosova i da je to razlog što Priština interveniše“.

- I iz nekih opozicionih grupa u Skupštini Srbije izjavljuju da je na čelu Srba na severu Kosova kriminalni klan. To je neodgovaran i krajnje uznemirujuć pristup i nebriga za svoj narod i državu - kazao je Vučević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati