Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 11. 2022. 22:51 16

Vučić objavio koliko će da poskupi struja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje o povećanju cene struje u Srbiji, te je istakao da će iznositi između osam i deset odsto.

- Nema govora o nekom velikom povećanju struje, nećemo da oteramo investitore - rekao je on.

Vučić je tokom emisije "Hit tvit" naveo da je priliv stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci 3,462 milijarde evra, što je za oko sedam odsto više nego prošle godine.

- To je neverovatno, jer je ovo ratna godina, ali to je rezultat nečeg završenog ranije. Da ne pričam o koroni - rekao je Vučić na TV Pink.

Napomenuo je da, uz inflaciju, "uspevamo da održimo i stabilnost finansija, jer će plate da rastu osam odsto, penzije već rastu devet odsto, a od februara će ukupno 20,8 odsto biti veće penzije".

- Držimo fiskalnu stabilnost, stopa javnog duga neće preći 57 odsto. A prosečna stopa javnog duga u Evropi je čak 94,2. Bolji smo za gotovo 40 indeksnih poena, i ljudi treba da budu ponosni - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati