Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 11. 2022. 10:53 0

United Grupa postaje član izvršnog odbora udruženja ETNO

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, postala je jedna od 13 članica Izvršnog odbora Udruženja evropske mreže telekomunikacionih operatora (ETNO), uz kompanije Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, BT, Telenor, Telia, TAG i KPN. Tokom generalne skupštine udruženja evropskih telekomunikacionih operatora u Skoplju, ETNO je definisala strategiju za 2023. godinu i donela nekoliko upravnih odluka.

- Srećni smo što ćemo zajedno sa evropskom institucijom kao što je ETNO raditi na izgradnji boljeg zakonodavnog i regularnog okvira koji će pružiti podsticaj telekomunikacionim kompanijama da investiraju u najsavremeniju infrastrukturu i unapređenje digitalnih usluga za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrednosti United Grupe u evropskom digitalnom ekosistemu - izjavila je Dragica Pilipović Chaffey, potpredsednica United Grupe za korporativne poslove.
U naredne tri godine dr Janet Zaharieva, savetnica Upravnog odbora za regulatorna pitanja kompanije Vivacom, predstavljaće United Grupu u Izvršnom odboru udruženja ETNO zajedno sa drugim vodećim telekomunikacionim operatorima u Evropi. ETNO je glavno strateško udruženje evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža, a njene članice su okosnica digitalnog napretka Evrope. United Grupa članstvom u ETNO dobija glas za ključne odluke koje utiču na budućnost sektora telekomunikacija. U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

Ovim imenovanjem, Grupa će aktivno učestvovati u kreiranju budućnosti sektora telekomunikacija i doprineti ciljevima ETNO-a za 2023. godinu koji uključuju osnaživanje zajednica kroz pristup inkluzivnoj digitalnoj infrastrukturi i uslugama, istovremeno omogućavajući značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati