Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

25. 10. 2022. 09:42 2

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 1,28 miliona evra

Najskuplji kvadratni metar stana u 3. kvartalu bio je na lokaciji Beograd na vodi, gde je stan u novogradnji od 97 kvadratnih metara prodat za 10.400 evra po kvadratu, navodi Republički geodetski zavod u danas objavljenom izveštaju za 3. kvartal ove godine.

Najskuplji stan u novogradnji kupljen je za 1,28 miliona evra na beogradskom Vračaru, a površina mu je 301 m2.

Najskuplja kuća prodata je na teritoriji Savskog venca za 5,1 miliona evra, dok je najskuplji kvadrat poslovnog prostora od 10.110 evra prodate na beogradskom Starom gradu. Površina tog poslovnog prostora je 179 m2 pa je ujedno i najviša ugovorena cena u Srbiji.Najskuplji kvadrat poljoprivrednog zemljišta bio je na teritoriji grada Šapca, iznosio je 25 evra po m2 a za parcelu od 56 ari. Najskuplja parcela poljoprivrednog zemljišta prometovana je u Kaću, gde je 125,5 hektara prodato za 1,53 miliona evra.

RGZ navodi da je ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u Srbiji u 3. kvartalu iznosi 1,7 milijardi evra, što je povećanje od 10,6 posto u odnosu na isti period 2021. godine.

Na promet stanova potrošeno je 935,2 miliona evra, od čega na teritoriji grada Beograda – 579,6 miliona.

U ukupnom tržištu nekretnina stanovi su 57 posto, odnosno procenat više nego u istom periodu 2021. Za trgovinu kućama, vikendicama i stambenim zgradama ukupno je potrošeno 171,1 miliona evra, za građevisko zemljište 122 miliona, za poslovne prostore 66,8 miliona a za poljoprivredno zemljište 52,5 miliona evra.
Dodaje da je svaka deseta nekretnina plaćena kreditom što je za četiri posto manje nego u istom periodu lane. Četvrtina stanova u ovom periodu u Srbiji je plaćena iz kredita, što je osam posto manje nego u 2021.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati