Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 10. 2022. 15:27 1

Umesto hranom, vlast građane hrani rijalitijem

"Udruženi sindikati Srbije "Sloga" izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog sve većeg i nekontrolisanog poskupljenja hrane u trgovinama, malih zarada i smanjenja kupovne i platežne moći, dok se sa druge strane narodu serviraju nova obećanja o boljem životu i rijaliti u vidu povećanja broja ministarstava i sastavljanja nove Vlade Srbije", navodi se u saopštenju sindikata "Sloga", koje prenosimo u celosti.

"Kao odgovorna sindikalna organizacija, koja se bavi zaštitom radnika, penzionera i svih ranjivih socijalnih grupa, odbacujemo svaki pristup hranjenja naroda demagogijom i rijalitijem, umesto pristojnim zaradama i penzijama dostojnim za život.

Podsećamo da je još 2014. godine, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tada predsednik Vlade, nakon izbora govorio da će se broj ministarstava smanjivati, da bi sada, osam godina kasnije i u vreme najveće svetske i domaće ekonomske krize povećao na čak 25 resora. Gde je tu logika?

Neverovatno je da nas ova vlast i njeni koalicioni partneri punih 10 godina i dalje uveravaju da je za sve kriva neka "predhodna vlast", teška ekonomska situacija u svetu, rat na teritoriji Ukrajine i nestašica energenata, a posebno nekavi "proksi i hibridni" pritisci na Srbiju.

Naravno da svaki rat pogoršava i ekonomsku i političku situaciju, ali ovaj, unutrašnji, sa demagoškim pristupom prema sopstvenom narodu je najgori, i on služi jedino za nastavak ličnog bogaćenja predstavnika aktuelne vlasti i sakrivanja sopstvene odgovornosti za 10 godina našeg sveopšteg propadanja", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati