Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

18. 10. 2022. 11:16 12

Haos na Šodrošu: Policija uhapsila šest aktivista

Nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije "CRBC" (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Na Šodroš su došli i pripadnici interventne policije, u opremi za razbijanje demonstracija, koji upozoravaju aktiviste da moraju da se sklone i ne ometaju radove, javlja za N1 reporterka TV Nova S. Policija je uhapsila šest aktivista među njima i Danijelu Stojković koja im je, dok su je vodili ka policijskom vozilu, poručila da su "izdajice ovog naroda".

Aktivisti su u formirali živi zid kako bi sprečili prolazak kineskih radnika i poručuju da se neće pomeriti uprkos upozorenjima policije.

Oni su pripadnicima policije poručili da je njihov posao da štite narod, a ne kineske radnike.

Reporterka TV Nova S javlja da je na Šodroš, u međuvremenu, došla još jedna ekipa intervente policije koja se, kako je rekla, rve sa aktivistima.

Aktivisti stoje sa rukama podignutim uvis i opiru se nameri pripadnika policije da ih sklone sa mesta gde bi trebalo da otpočnu građevinski radovi.

Prema rečima aktivista, radnici su došli tokom noći, istovarili svoj materijal i pokušali da podignu ogradu i obeleže prostor gradilišta.

Aktivisti tvrde i da im je jedan od radnika zapretio čekićem, ali je policija odmah reagovala.

Aktivisti „Survivor kampa Šordoš“ i ponedeljak su na tom prostoru, nadomak brodogradilišta, organizovali blokadu jer su nezvanično obavešteni o tome da će policija doći kako bi omogućila predstavnicima domaće kompanije „Milenijum tim“ da nastavi posao deminiranja na području Kameničke ade.

Reč je o području koje se nalazi preko Šodroša, na obali Dunava, a koje je takođe na trasi budućeg mosta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati