Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 10. 2022. 06:00 124

Iz Upravnog odbora RTS-a poziv u rat za Kosovo

Član Upravnog odbora RTS-a Branko Radun juče je na društvenoj mreži Tviter pozvao u rat za Kosovo.

- Rat je jedino trajno rešenje za Kosovo. U ratu smo ga dobijali i gubili. Rat neće biti srpski izbor jer mi ne želimo rat. Ali će nam biti nametnut.

Ovaj tvit je pokrenuo brojne reakcije. Mnogi se pitaju da li ovaj čovek uopšte zna šta je njegov posao u Upravnom odboru javnog servisa, kao i da li je svestan odgovornosti koju takva funkcija sa sobom nosi.

Treba podsetiti da je sličan tvit Radun objavio i u julu 2021. godine. U njemu kaže:

- Treba svi da se izjasne. Eto, Vučić je rekao da je rešenje podela. Mislim da to nije realno. Rešenje je rat.

Član Radun je, posle oštre reakcije javnosti, tada pokušao da malo ublaži stav, postavljajući pitanje da li Srbi više ne smeju da misle ni o odbrambenom ratu ukoliko ih Albanci napadnu. Očigledno je da ga nije promenio.

Sociolog Srećko Mihailović je tim povodom izjavio da su takvi budalaštine u nadležnosti psihijatrije i dodao "javno prizivanje rata u našoj zemlji koja je u poslednjih 200 godina, više vremena provela u ratu i saniranju posledica rata, nego u miru, van svake je pameti" i zaključio "to što je Radun član Upravnog odbora RTS ponovo skreće pažnju na pitanje ko se sve u Srbiji bavi javnim poslom i koliko je to ubitačno za ovu zemlju".

Komentarišući Radunove stavove sociolog Ratko Božović je istakao da je rat tokom devedesetih prvo počeo u medijima, i to baš na RTS čiji je Radun član Upravnog odbora i dodao "Radunov izbor u Upravni odor je najbolji dokaz kakva su nam kadrovska rešenja".

Ostaje da se vidi da li će Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora, ograditi od Radunovog poziva na rat, kao što se nedavno ogradio od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa RTS Olivere Kovačević koja je rekla da je odustala od političke emisije jer "novinar ne može da dobije sagovornike koje želi i koji mogu da vode dijalog". Sasvim je sigurno da je za svakog dobronamernog čoveka Radunov poziv na rat mnogo opasniji od ovakve izjave.

Branko Radun, po profesiji istoričar a po sopstvenim tvrdnjama novinar i analitičar, javnosti je poznat i po tome što je 2018. dobio zaposlenje u subotičkoj bolnici, i to kao "tehničar održavanja u IT sektoru". Ovo svoje zaposlenje objasnio dugogodišnjim prijateljstvom sa Slobodanom Puškarom, tadašnjim direktorom bonice.

Nakon svega javnost se sa pravom pita da li će i ko omogućiti Radunu da i dalje poziva na rat iz udobne fotelje člana Upravnog odbora javnog servisa i to za platu koju mu isplaćuju svi građani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 124

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati