Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

04. 10. 2022. 13:19 1

NIS o pretresu u Rumuniji: Držimo se zakona

"Kompanija NIS je sarađivala i u potpunosti će sarađivati sa svim nadležnim organima kako bi se razjasnili svi aspekti u vezi sa aktivnostima kompanije i njenih zaposlenih u Rumuniji", rečeno je u NIS-u za N1.

- Osnovni princip poslovanja kompanije NIS je da se strogo pridržava važećih zakonskih propisa država u kojima posluje - dodali su u svom odgovoru.

Podsetimo, u specijalnoj operaciji Tužilaštva za organizovani kriminal, rumunska policija pretresla je prostorije NIS Petrola u Temišvaru i privela i saslušala osam zaposlenih u IT sektoru te kompanije, zbog sumnje o odavanju poverljivih podataka o nalazištima nafte i gasa u toj zemlji. Tužilaštvo sa jedne strane prvi put pominje Srbiju kao centralu NIS-a u koju su slate informacije, dok sa druge strane Nacionalna asocijacija za mineralne resurse obja[njava da je NIS radio po po zakonu.

Tužilaštvo je saopštilo da je protiv četiri osobe podignuta optužnica.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da je razgovarala sa direktorom NIS-a i naglasila da je njihova obaveza da se ponašaju u skladu sa zakonom.

- Apsolutno sve što nije u skladu sa zakonom čućemo od policije, šta god to bude bilo. Ja ne mogu da tumačim da li su informacije išle i ka kojoj zemlji jer to piše u novinama, ali ono što je zvanična izjava i Naftne industrije Srbije jeste da će sarađivati sa policijom, da ne znaju tačno o čemu se radi i naravno, ono što mi stalno podvlačimo, moraju da rade u skladu sa svakim zakonom. Što znači ako su u Rumuniji moraju da rade u skladu sa rumunskim zakonima, da sačekamo malo da vidimo informacije koje će u vezi svega ovoga dolaziti - rekla je Zorana Mihajlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati