Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2022. 23:28 61

Zekić: Intervju sa silovateljem? Ne vidim problem

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je ove nedelje, komentarišući intervju lista "Informer" sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem, da tu "zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju".

- Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti - rekla je Zekić u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink.

Prema njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i "pravili poternicu", da bi na kraju došlo do "ekskluzive".

- Jer to definitivno jeste ekskluziva, da "Informer" prvi dođe do tog čoveka - ocenila je Zekić.

Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

- Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi - kazala je Zekić.

Ona je ocenila i da bi, da se "delić onoga" što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), "to bi bila nadignuta dreka na sve strane".

Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio "prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 61

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati