Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 09. 2022. 11:04 17

Medije više zanima Ceca Ražnatović nego moguća nuklearna katastrofa

Podsetio bih da je još početkom dvadesetog veka Frojd naveo negaciju kao jedan od glavnih mehanizama odbrane ličnosti. Pojednostavljeno, negiramo da postoji nešto što nas ugrožava. Na to me je podsetilo ponašanje naše javnosti na moguću nuklearnu katastrofu u centrali Zaporožje u Ukrajini oko koje trenutno besni rat - kaže psiholog Žarko Korać.

Komentarišući trenutno glavne vesti gotovo svuda u svetu, a to je opasnost od nuklearne katastrofe za celu Evropu, pa i Srbiju, zbog rata u Ukrajini i borbi koje se vode u okolini tog nuklearnog postrojenja u kontekstu percepcije ovdašnje javnosti koja u pamćenju i te kako ima katastrofalne posledice černobiljske tragedije iz 1986. godine, ukazuje da medijska pažnja ovom problemu potpuno marginalna.

- Iako je briga u Evropi tako velika da je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) poslala delegaciju da utvrdi stepen njenog oštećenja i predloži mere za njenu zaštitu, mediji u Srbiji to samo marginalno prate. Mnogo ih više interesuju auto tablice na Kosovu ili šta radi porodica pevačice Cece Ražnatović - kaže Korać za Danas.

Kako dodaje, ne radi se samo o vrsti kriminalne medijske neodgovornosti ili neprofesionalnosti, ili ignorisanju moguće stvarne opasnosti za građane Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati