Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 08. 2022. 17:46 21

SNS medijski rat: Informer napao Kurir i Žeželja!

Režimski mediji, inače fabrika laži, gotovo u svakom momentu funkconišu kao jedinstvena propagandna mašinerija, čija je jedina svrha da se aktuelna vlast prikaže u pozitivnom svetlu. Ipak, da ni među njima ne cvetaju ruže i da nisu baš u velikoj ljubavi, svedoči napad Dragana J. Vučićevića i njegovog Informera na Kurir koji je u vlasništvu Igora Žeželja.

Naime, Informer je na svom portalu zamerio Kuriru što im je glavna vest susret Srbina i Hrvata u Hrvatskoj.

- Portal Kurir objavio je, i kao glavnu vest na svom sajtu, drži vest "divno "gostoprimstvo" Hrvata prema Srbima na njihovom primorju". Tako su u vesti pd naslovom SRBIN STAO DA NATOČI GORIVO U HRVATSKOJ PA ZANEMEO: Prišao mi je krupan čovek i pitao odakle sam, kada sam odgovorio uradio je ovo preneli ispovest iz Sombora koji je u Hrvatskoj naleteo na čoveka koji je ispričao da je nekada davno bio u Somboru i da bi voleo da ga poseti ponovo - navodi Informer i dodaje:- Igor Žeželj, vlasnik Adrija Medija, očigledno podstiče Srbe da idu u Hrvatsku na more, baš tamo gde su naš narod nekada ubijali, klali i mučili. A ni danas nije bolja situacija.

Setimo se samo kada je pre samo 7 dana Beograđanin pretučen na Korčuli kada su ga napala čak četvorica muškaraca. Ili da se prisetimo scene od pre 3 dana kada je na Poljičkom trgu u Omišu bila postavljena ploča sa natpisom na ćirilici i latinici: "Kad se Srbin i Hrvat slože i olovo plivati može", što je zasmetalo mladiću koji je ploču razbio u delove i bacio je u smeće. Ili kada su ustaše u Kninu na automobilu beogradskih tablica ispisali grafit "Za dom" očigledno želeći da prizovu novu "Oluju"... - ističe se u Informerovom tekstu.Nije poznato zašto su se "prijateljski" tabloidi, koji služe istoj svrsi - da obmanjuju javnost zarad interesa vlasti, međusobno potkačili. Kao mogući razlog može biti izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da nikada neće razumeti Srbe koji letuju u Hrvatskoj.

Bilo kako bilo, zanimljivo je videti da se režimski tabloidi međusobno glože. Da li će Kurir odgovoriti na ovaj napad, ostaje da se vidi...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati