Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 08. 2022. 21:48 11

Vlast za alkohol izdvojila 270.000 evra!

Dok su građani zabrinuti da li će moći da se ogreju predstojeće zime, s obzirom na to da tona peleta sada košta preko 45.000 dinara, a kubik drva od 9.000 pa preko 11.000 dinara, vlast nema tih problema. S obzirom na to da je je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa donela odluku o nabavci alkoholnih pića u vrednosti od oko 274.000 evra, po svemu sudeći vlast će se grejati na alkohol.

- Nema zime za Vladu i republičke organe – grejaće se na alkohol! Uprava za zajedničke poslove republičkih organa ove godine nabavlja žestoka alkoholna pića, vino i pivo za 270 hiljada evra, što je duplo više nego prošle godine. Živeli - napisao je na Tviteru Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, objavivši Odluku Uprave o dodeli ugovora za nabavku pomenutih pića.

Vrednost ugovora je gotovo 32 miliona dolara, odnosno oko 274.000 evra.Nejasno je zašto se vlast odlučila na duplo više alkohola nego prethodne godine, pa je jedino "realno" objašnjenje to da žele na taj način ugrejati državne funkcionere pred tešku zimu.

S druge strane, većina građana neće imati novca ni za najavljeno poskupljenje struje, a kamoli za koju čašicu žestine u hladne zimske dane.

Što bi rekao jedan od građana u komentarima: "Oni piju, a narod opijen"...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati