06. 08. 2022. 12:48 4

REM ostao glavna odbrana režima

Potpredsednica Demokratske stranke i narodna poslanica Tatjana Manojlović reagovala je danas na sramno obrazloženje REM-a odluke o dodeli nacionalnih frekvencija.

- REM nastavlja da se podsmeva svima nama koji se ne mirimo sa tim da nam je država oteta. Ovim obrazloženjem poslao nam je jasnu poruku da će REM ostati prva linija odbrane režima i da članice i članovi Saveta ne mare nimalo za to šta misle oni koji se zalažu za poštovanje zakona, medijske slobode i novinarstvo koje se zasniva na poštovanju profesionalnog kodeksa, objektivno, istinito i blagovremeno informisanje - izjavila je potpredsednica demokrata.

Poslanički klub Demokratske stranke iskoristiće sve raspoložive mehanizme koje povratak u skupštinske klupe pruža da deluju u interesu javnosti.

- Sigurni smo da će se i sve kolege iz ostalih opozicionih grupa pridružiti našoj inicijativi jer uslov svih uslova u demokratizaciji Srbije jeste probijanje medijske blokade i ’osvetljavanje’ Srbije. Pokazali smo na konstitutivnoj sednici da, iako nas je manje, imamo snagu kada nastupamo sinhronizovano. Srbija je i naša domovina i nama je stalo da bude uređena,“ poručila je Tatjana Manojlović i najavila da pravni tim Demokratske stranke razmatra dalje korake, uključujući i podnošenje krivičnih prijava protiv Saveta REM-a zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada u službi.

Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Patkonaut