Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 08. 2022. 11:33 115

Kako je pevač Oliver Mandić pretio Srbima iz Krajine?! (VIDEO)

Godišnjica "Oluje" podsetila nas je na dešavanja na teritoriji tadašnje Republike Srpske Krajine, ali samo u tih nekoliko dana. Šta se sve dešavalo godinama, kakvi su se sve opskurni likovi pojavljivali tada na terenu i u medijima teško mogu da zamisle oni koji su tada bili deca ili su rođeni posle rata. Jedan od "velikih ratnika" za srpsku stvar bio je i Oliver Mandić.

Poznati muzičar bio je dobrovoljac Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željka Ražnatovića Arkana. Predstavljao se kao "portparol Garde" i načelnik "pozadine", a postao je poznat i po pretnjama upućenim Krajišnicima koji su izbegli u Srbiju i Beograd.

Jedna od ratničkih izjava ovog Arkanovog tigra ostaće zauvek upamćena jer je direktno pretio izbeglim Srbima iz Krajine da "moraju odmah da se vrate na ratište" a ako se ne vrate "da će im oni (Arkanovi dobrovoljci) kada se vrate u Srbiju objasniti, i pokazati kako će proći".

Tom prilikom je Oliver Mandić doslovce rekao:

- Samo želim ovom prilikom da poručim svima i da pozovem sve dobrovoljce da dođu i da se bore i brane svoje pragove, i ove p... koje su pobegle iz Krajine i sede sada po kafićima u Beogradu što pre da se vraćaju i da brane srpske zemlje i svoje kuće... Jer ako ne dođu, mi kad se vratimo u Beograd ćemo im objasniti i kako će proći i šta će im se desiti - zaključio je pevač Oliver Mandić, dobrovoljac Željka Ražnjatovića Arkana.

Kada se vratio u Beograd, Mandić se po ovom pitanju nije oglašavao. Miloševićev režim je neposredno pred "Oluju" mobilisao na hiljade ljudi koji su u Srbiju pobegli iz raznih delova Hrvatske jer im je zbog etničke pripadnosti život bio u opasnosti tamo gde su živeli.

Mnogi od njih su, iako metak u ratu nisu opalili, stradali u tim avgustovskim tragičnim dešavanjima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 115

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati