Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

05. 07. 2022. 12:18 4

Ministarstvo prosvete daje po 500 evra za odeću inspektora

Ministarstvo prosvete oglasilo je kupovinu službene odeće koju će ubuduće nostiti prosvetni inspektori, a u specifikaciji je detaljno propisan njen izgled, od kroja, boje do siroviskog sastava. Odeću za do 27 inspektora Ministarstvo namerava da plati 1,6 miliona dinara (13.500 evra), pošto je na toliko procenjena ova javna nabavka.

Ukupno, to znači da će svaki komplet ministarstvo platiti po 500 evra.

U specifikaciji su detaljno opisani modeli potrebni modeli muške i ženske odeće (odvojeno za leto i zimu), među kojima su blejzeri, haljine, ešarpe, pantalne, sakoi... Ženski blejzer, na primer, treba da je jednoredan, blago strukiran, sa kopčanjem na prednjoj strani pomoću dva dugmeta i teget boje, a propisan je i sirovinski sastav blejzera (viskoza 30 odsto, poliester 68 odsto, elastan 2 odsto, težina 220 g/m2).

Dalje se nabavlja 19 haljina tri-četvrt rukava, standardnog kroja, u bež boji (97 odsto pamuk i 3 odsto elastan, 185g/m2), piše Nova ekonomija.
Sa druge strane, ženski sako koji će se nosti zimi treba da bude tamno sive, antracit boje, dok je zimska haljina u svetlo sivoj boji.

Ženska ešarpa treba da bude "diskretnog dezena i bež-teget-svetlo plavih tonova".

Kada se radi o muškoj uniformi, kupuju se sakoi, košulje, pantalone i za leto i za timu, sve po osam komada.

Rok za dostavljanje ponuda je 19. jul. Ministarsvo prosvete donelo je početkom aprila Pravilnik o službenoj odeći i obući republičkog prosvetnog inspektora.

Službenu odeću republički prosvetni inspekor je dužan da koristi za "obavljanje poslova u inspekcijskom nadzoru", a obavezno za vreme "obavljanja inspekcijskog nadzora kod nadziranog subjekta", piše u Pravilniku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati