Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 07. 2022. 06:00 42

Pismo radnice EPS-a: Đukanoviću, sram te bilo...

Poštovani poslaniče Đukanoviću, zaista nisam mogla a da Vam se po drugi put ne obratim ovako javno, naravno pažljivo birajući reči, jer zaista, "niste zaslužili" da Vas bilo ko vređa, niti da Vam se pripisuju bilo kakvi epiteti kojim bi se "veličalo" Vaše delo(vanje) kao i lik - piše u otvorenom pismu Vladimiru Đukanoviću, Nataša Prišić, specijalista korporativne bezbednosti.

Dalje se nastavlja:

Niste zaslužili iz jednog jedinog razloga a taj razlog je, da to pravo pripada samo Vama koji ste "Bogom dani" i dajete sebi za pravo da se vodite istim kriterijumima klizeći utabanom stazom i kopirajući nažalost Vaše partijske kolege kojima su ženomrštvo, seksizam i bespotrebna vređanja žena, kao i partijskih koleginica postali imperativ i reper za pokušaj "lažnog lansiranja" i već ustaljenog
"da komšiji crkne krava" recepta.

Dragi poslaniče Đukanoviću, žene u Srbiji su nacionalno blago! Blago naše države, naše tradicije, naše kulture i neko ko treba da se neguje, pazi i čuva. Majke, kraljice! Neko, poslaniče Đukanoviću ko nas je doneo na svet, kome treba da smo zahvalni za sve ono što danas jesmo.

Ali to se dragi poslaniče ne uči u školi, to se nosi iz porodice, sa tim osećajem se rađa.

I sve su žene u Srbiji iste, poslaniče, ustvari trebalo bi da budu iste, sa istim pravima na rad i na život.

Žene u Srbiji nisu "krave" poslaniče Đukanoviću, a kultura se ponavljam nosi iz kuće. Koliko god mrzeli nekoga iz samo Vama znanih razloga, ne možete nikoga u Srbiji vređati, ponižavati, nazivati kravama a pogotovo plasirati lične animozitete samo zato što Vam taj neko smeta na Vašem zacrtanom putu gaženja i u Vašoj psihi dolaženja "do trona", Vašeg imaginarnog trona, na koji ste naumili da zasednete a potom da gazite bolje i uspešnije od sebe, pa makar to bile i žene.
Čemu takve stvari poslaniče?

Bes mi stvaraju Vaše izjave iz jednog prostog razloga, umesto da budete neko na koga sutrašnje generacije treba da se ugledaju, umesto da budete ponos ove države i neko ko zastupa i predstavlja dostojanstveno NAROD u NSRS, Vi napadate žene u Srbiji i to javno. Očigledno većina vas tako funkcioniše. Predsednika Srbije treba da bude sramota što takve ima oko sebe a pogotovo što ste mu baš vi takvi na funkcijama u zemlji Srbiji. SRAMOTA ZA SVE NAS!

Ponavljam, ne poznajem Vas lično da bih sudila o Vašem psihološkom profilu dublje, niti ste mi tema za razmišljanje ali ne mogu da gledam kakav egzibicionizam pokušavate da prezentujete narodu i pravite od svake afere u Srbiji. Pa niste baš "preko potreban začin" svakoj supi da bismo je sa slašću ovako kao pre - inteligentan narod "progutali".

Izvinjavam se, moram se ispraviti, jesmo se jednom rukovali sticajem okolnosti i slučajno u Novom Sadu, posle čega ste kao "furija" kada Vam je saopšteno ko sam, pobegli i napravili se naivni da ne znate o kome se radi, da ne poznajete Natašu Prišić koja je otkrila kriminal u Elektroprivredi Srbije i ukazala Vučiću na vaše "poštene" kolege koji su radili "o glavi" istom a pri tom skakali i pretili klanjima i ostalim "mrakovima" nekome ko sprovodi pravdu i zakon u Srbiji kao i Elektroprivredi Srbije.

Ustvari, ne poznajete Prišić, koja je otkrila prislušni centar i čitavu aferu i gomilu (ne)ljudi koji su učestvovali u planiranju i sprovođenju eliminisanja predsednika jedne države koja se zove Srbija. Žao mi je poslaniče Đukanoviću što ste počeli da prisvajate pogrešan recept u Srbiji.

Recept Igora Bečića, Srđana Kruževića, Milorada Grčića, Nenada Dilberovića i ostalih lokalnih, nažalost SNS šerifčića, koji misle da su mnogo silni, izigravajući lokalne batinaše koji hoće da se iživljavaju nad ženama pa kada nalete na "tvrd orah" onda izigravaju lažljive figure, a do juče su bili sve samo ne SNS. Gotovo sam sigurna da predsednik Srbije nije ponosan na takve figure, čak naprotiv, ali stvarnost je samo jedna Đukanoviću, to je vaš kadar, pošteni kadar vaše stranke koji se malo zaigrao i otrgao kontroli. Kadar, vaš kadar na funkcijama koji je pokrao i krade i na lokalima i van lokala i kadar sa krivičnim prijavama, u dubokom kriminalu, slika i prilika ove naše zemlje.

Ne mešam se u Vaš pravni deo i u Vašu advokaturu ali ću i te kako da se mešam u nešto što dotiče celu naciju, narod Srbije, kao i u ono što je moja specijalnost, uz dužno poštovanje a to je bezbednost ove naše zemlje, kao i onoga ko je vodi. I te kako me interesuje bezbednost države u kojoj institucije ne rade pravedno. U kojoj su tužilaštva korumpirana, u kojoj jedan bahati Igor Bečić telefonskim pozivom utiče na javne tužioce i prikriva, misli da će da prikriva krivične prijave za svoja zlodela kako bi i dalje bio poslanik i mogao da nastavi po Vojvodini da krade.

U kojoj vam jedan neškolovani EPS "pečenjar" i dalje šeta po Obrenovcu a direktno je ugrozio nacionalnu kao i energetsku bezbednost države i najvećeg giganta u zemlji kao i život predsednika iste, dok mu se lažljivo i cinično uvlači i ide mu uz skute a uporedo ga laže, u kojoj neko ko govori istinu i sprovodi pravdu i ko otkriva krivične radnje nesagledivih posledica u Elektroprivredi Srbije treba da bude na rubu egzistencije i da doživljava nepravedan odnos državnih institucija samo zato ŠTO NEĆE DA ZAŽMURI NA KRIMINAL DOK DRŽAVI SRBIJI UKAZUJE NA ISTI, u kojoj Đukanoviću neko zbog svog patriotskog, hrabrog stava dobija otkaz u najvećem gigantu u Srbiji od vašeg kadra, najvećeg kriminalca u istoriji EPS-a, radeći svoj posao pošteno i zakonski, dok vaše poštenjačine batinaši prete klanjima, razbijanjima, vređanjima da bi prikrili svoj kriminal što je najveći apsurd jedne države, dok Vi Đukanoviću branite one koji rade sve u suprotnosti sa zakonom i, ponavljam, "rade o glavi Vučiću".

Prosipate narodu prazne priče, predstavljate u medijima predstave i igrokaze koji idu od granica parodije do tragikomedije pa u krug. Da, Đukanoviću, mešam se i mešaću se u istrebljenje kriminala u Srbiji a pogotovo u Elektroprivredi Srbije! I budite sigurni da me niko od tih vaših, "batinaša" i lokalnih šerifčića neće zaustaviti u tome. Žao mi je, ali ja ne mogu da branim vaše partijske kolege koji su u dubokom kriminalu. Ne da ne mogu, nego neću! Odlično predsednik Srbije zna o kome i o čemu ja pričam i odlično zna taj isti predsednik Srbije ponaosob ko mu je radio o glavi kao što to isto zna i Tužilaštvo za organizovani kriminal RS, takođe i sam vrh policije, kao i inspektori samog vrha države. Odlično to znamo i svi mi koji smo svedoci i saradnici u celom ovom državnom procesu.

I dok Vi Đukanoviću po tviterima napadate ministre i nazivate ih, "kravama", pa postavljate sličice kao dete u trećem razredu osnovne škole, nijednom niste pomislili da se možda "trpate" u nešto sa čim nemate pojma niti i jednu dodirnu niti profesionalnu tačku.

EPS je poslaniče Đukanoviću gigant koji su gradili naši očevi i majke. Ne Vaši Đukanoviću, nego naši. I to treba da zapamtite za "vjeki vjekova". Niti vi kao poslanici, niti premijeri niti bilo koji drugi lokalni funkcioneri se neće više na ovako nakaradan i podrugljiv način mešati u rad EPS-a.

Vi se Đukanoviću slobodno mešajte u Vašu advokaturu i tamo ko Vam dozvoli i naučite da se sklonite u stranu kada ispred Vas stanu stručnjaci iz oblasti energetike sa znanjem i iskustvom kakvo Vi nikada nećete moći da imate, jer ponavljam, bavite se samo Vašom advokaturom.

I naučite da poštujete i cenite žene u Srbiji! Žena u Srbiji nije, "smeće".

Takođe, poslaniče Đukanoviću, naučite da uspešne žene u Srbiji nisu, "krave"! Treba da Vas bude sramota Đukanoviću Vašeg ponašanja kao i izgovorenih reči, koje i mene direktno, samo slušajući i gledajući Vaše nakaradno prepisivanje pogađaju, samo zato što u vašim redovima imate iste takve kao i Vi, to su vaši, "Grčići", "Dilberovići", "Bečići". i ostali, "ći", koji će po pravdi Boga i zakonu uskoro iza rešetaka, a što će gledati cela Srbija, pa Bože moj pa Vi ste advokat koji to zna i vodi upravo razne slučajeve, između ostalog i aferu prisluškivanja predsednika Vučića.

A povodom toga, pošto zdušno i srčano zastupate razne kategorije u Srbiji, mislim da je došlo vreme da obelodanimo narodu istinu!

1. Ko je iz EPS-a prisluškivao Vučića.

2. Ko je preneo bazu podataka protivzakonski iz MUP-a u EPS.

3. Ko je zaplenio prislušnu opremu u EPS-u.

4. Koliko zaposlenih u stotinama je prisluškivano u EPS-u.

5. Šta se sve nalazi u transkriptima.

6. I najglavnije, kome su mete, čartovi, dijagrami, u Srbiji, iz EPS-a nošeni na sto i po čijem nalogu.

I ne izigravajte poslaniče Đukanoviću cirkusante u medijima nego obavestite narod zašto vam počinitelji šetaju slobodno po Obrenovcu umesto da su procesuirani. Dalje ćemo, kada počne suđenje na državnom nivou, a onda će cela Srbija da gleda dokumentovano sve šta su "gospoda" iz EPS-a radila zaposlenima i Vučiću! Mislim da će se poslaniče Đukanoviću mnogi opasno iznenaditi.

I, pošto ste Vi advokat Đukanoviću, objasnite narodu kako osoba pod istragom a vezano za prisluškivanje predsednika države može da prelazi makedonsku granicu.

I još jednom bih Vas najlepše zamolila da ne vređate žene. U tome se ogleda Vaša kultura.

Molim Vas, takođe najlepše, da naučite usput šta je starije, kokoška ili jaje.

Molim Vas da naučite isto tako da je istina samo jedna i da se ne može sakriti, a iskreno verujem da se borite za istu.

Molim Vas da naučite da cenite nečiji trud, znoj, znanje, zalaganje i dela, jer samo dela su na kraju pokazatelj na osnovu kojih se ocenjuje nečija uspešnost u bilo kojoj kategoriji, kao i u bilo kom resoru. A svaka "utakmica" se igra koliko svi znamo dok sudija zviždaljkom ne označi kraj. U iznimnim situacijama igraju se produžeci pa se zatim pucaju i penali ali opet poslaniče Đukanoviću pobeđuje onaj sa većim delima.

Molim Vas, naučite i to da razgraničite mnoge stvari u životu. A posebno Vas molim da naučite da su žene, uvek kroz istoriju bile "samuraji", prolazile najteže životne bitke ali isto tako i polagale zakletvu "da će životom braniti svoj klan, gospodara i čast".

I na kraju Đukanoviću, znajte da su žene te koje će promeniti SVET! A pravi muškarci su poslaniče Đukanoviću ti koji će uvek stati iza poštenih i časnih kao i uspešnih žena, ma šta god to Vama značilo.
A ona slika vređanja žena sa kravama, samo ću rezimirati i dodati, "Blago majci koja Vas je rodila".

A Vi kao i Vaše pojedine kolege poslanici treba da se bavite poslovima i strukom u koju se najbolje razumete, pa stoga, logičan sled događaja bi bio da ćete kao stručno lice uložiti svo svoje znanje, iskustvo i praksu i da ćete svojim umećem i visprenošću, doprineti da se isteraju kriminal i kriminalci na čistac i svetlost dana, koji su ponavljam vaš kadar a i dalje šetaju slobodno, posle svog odrađenog kriminala u Srbiji.

Evo, prvo ćete da, JAVNO krenete od vaših.... , "ća"... koji su direktno učestvovali u krivičnom delu neovlašćenog prisluškivanja predsednika Srbije.

Evo, uzdamo se u sve vas i čekamo epilog a sve u cilju i za dobrobit našeg naroda i Srbije.

Ponavljam Vam poslaniče Đukanoviću, nisam ni jedna politička opcija, moja opcija je biti čovek i imati svoj obraz. Ne biram prijatelje i ljude po političkoj opredeljenosti i ne ulazim u "ring" bez razloga zarad jeftinih političkih poena.

Jedno je sigurno poslaniče Đukanoviću da nećete više vređati ni jednu ženu u Srbiji! Znajte da nećete! Žene su ponos Srbije! A isto tako, da Srbijom neće slobodno šetati niko ko je učestvovao u kriminalu! A pogotovo Milorad Grčić sa njegovom bivšom kriminalnom unutrašnjom kontrolom EPS-a!

Kao i vaš sramni i silni poslanik Igor Bečić koji preti službenom licu EPS-a pri obavljanju službene dužnosti da će u Srbiji "bilo koga pojesti mrak" kako bi zastitio svoju ljubavnicu i rođake neradnike na platnom spisku EPS-a! Neće ući u NSRS!

Nego, ovo je momenat i vreme da se preispita i ta "junačuna" Igor Bečić. Pošto je u to vreme bio predsednik Skuštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti takođe je potencijalno saodgovoran za neovlašćeno prisluškivanje Vučića koje je sprovođeno zna se i po čijem nalogu, kao i koji su ljudi iz Javnog državnog preduzeća Srbije direktno umešani, a nadzorna "Bečićeva" komisija je to direktno trebalo da kontroliše i spreči upravo takve stvari.

A državi Srbiji i narodu Srbije ćemo konačno pokazati kako se tretira lice u Srbiji koje državi ukazuje na kriminal a kako se tretiraju u zemlji Srbiji nažalost vaši kadrovi, kriminalci.

S poštovanjem, Nataša Prišić, specijalista korporativne bezbednosti

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati