Društvo i ekonomija

M. Z.

30. 06. 2022. 09:58 9

Kad se čovek preda mržnji, nije ga stid da bude izdajnik (VIDEO)

Vladika Grigorije, episkop dizeldorfski i cele Nemačke, naglasio je u vidovdanskoj besedi koliko je značajno da se čovek ne preda mržnji, već da ga isključivo vodi ljubav i želja za životom. Kad se preda mržnji, ističe vladika, dobija neke mračne osobine.

- Šta se to dogodi u čoveku? Kakva je tuga i tajna čovekovog pada? Tajna je u tome da se čovek preda mržnji. I kad se preda mržnji, kad okrene leđa ljubavi, on vrlo lako biva i klevetnik, i ogovarač, i nije ga stid da bude kukavica, nije ga sram da bude izdajnik. Nije ga ništa stid na ovoj zemlji - istakao je vladika Grigorije.

Sa druge strane je naveo kao primer osobe koje nisu bile opredeljene za mržnju, već samo za ljubav.

- Kosovski junaci, na čelu sa svetim knezom Lazarom, i njihovim opredeljenjem za žrtvu, za borbu, da zaštite svoje bližnje, po cenu da su znali da će u toj borbi izgubiti život, sve nam to govori o onim ljudima koji su opredeljeni za ljubav. O onim ljudima koji ne slušaju više klevetnike, ogovarače, obmanjivače, kukavice, izdajnike, nego idu svojim putem, putem života i ljubavi - naglasio je Grigorije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati