Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 06. 2022. 14:13 8

Radnik Fijata: Sve što su nam obećali, sve su nas slagali

Jedan od radnika u Fijatu Miloš Milutinović izjavio je za N1 da je Vlada Srbije "slagala sve što je obećala" tokom pregovora o sudbini radnika te fabrike i da su u Beograd došli da pokažu svoje nezadovoljstvo. Izvinio se građanima Beograda zbog blokade i rekao da je to bila jedina opcija.

- Sve što su nam obećali, sve su nas slagali, da bi izašla Brnabić i rekla da smo mi krivi, da nećemo u pregovore. Neka pošalje njene i neka kažu – mi smo ispred, da ide grupa radnika da pregovara s njima - rekao je.

Milutinović kaže da je 37 godina zaposlen u autoindustriji, pre Fijata bio je radnik Zastave.

- Rad u Zastavi je bila organizacija na nivou, rad u Fijatu je katastrofa... U zastavi kad god smo izašli, dobili smo šta smo tražili, ovo sad ništa. Oni se samo pravdaju - oni nam daju. Šta nam daju, meni daju 2200 evra, da li je to normalno, momcima koji rade 10 godina isto, 2000 evra... Ja sam 12 godina u Fijatu, od 1983. sam u Zastavi i nisam izašao iz te firme - rekao je za N1.
Godine 2016. su mu, kaže, nudili "milion dinara" za otpreminu.

- Sad tražimo 1000 evra po godini radnog staza, nama iz Zastave do penzije nek nam daju po 500 evra, neće ni to. Izvinjavamo se svim građanima, ali mi hoćemo da Ana Brnabić izađe i da nam kaže... - dodao je Milutinović.

To što, kako kaže, predstavnici vlasti "pričaju na Tviteru" je laž.

- Čista laž. Kada je gospodin predsednik rekao da nema ništa s privatnom firmom, a država je delom vlasnik, što je dao tamo subvencije, nek nam daju pare - izjavio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati