Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 06. 2022. 06:00 177

Vuk za sankcije "zločinačkoj" Rusiji, ali Danica neće da izađe iz NIS-a!

Vuk Drašković se u intervjuu na TV N1 kod Branislava Šovljanskog založio za hitne sankcije protiv "zločinačke" Rusije, Putina je uporedio sa Hitlerom ali je odbio da potvrdi da će njegova supruga Danica (77) kao moralni čin podneti ostavku na mesto člana borda direktora NIS-a koji je u većinskom ruskom vlasništvu i u kome mesečno prima oko 770.000 dinara još od davne 2009. godine.

- Sankcije su moralni otklon, civilizacijski otklon od toga režima zločina koji je pogazio ne međunarodni zakon, nego svu povelju UN. Tu nema kolebanja. Putin je rekao da su Ukrajinci istorijska greška koju će on da ispravi. Hitler je 1938. rekao bukvalno isto – da su Austrijanci isto greška. Putin je izjavom da ide da brani ruski svet u Donbasu opet kopirao Hitlera, jer je on rekao da ide u Sudete da bi zaštitio germanski svet - rekao je Drašković.

- Meni se tako čini da će biti, da će Putinova armada polupati i spaliti, uspostaviti ako treba i mir groblja, svu istočnu Ukrajinu, da bi odsekli taj ostatak ukrajinske države od Crnog mora. I verovatno umorni od smrti, i Ukrajinci će stati. Ali neće niko prihvatiti da je to kraj. Nijedna država na svetu neće priznati tu okupaciju - kazao je Drašković.

Nakon toga Šovljanski ga je upitao: "Da li bi onda bilo moralno da Vaša supruga, koja sedi u Upravnom odboru NIS-a, da napusti to mesto"?

- Ja nisam pomenuo Rusiju kao državu kao zlo, ni ruski narod, ja govorim da je i ruski narod velika žrtva ovoga što se događa - odgovorio je Drašković.

Šovljanski je nastavio da insistira na odgovoru. "Ali, Rusija energetski ucenjuju druge države, možda bi ostavka bila moralni čin?"

- Ja sam Vam odgovorio na pitanje, izvinite, smatram to besmislenim - izjavio je Drašković i odbio da potvrdi da će Danica Drašković (77) napustiti bord direktora NiS-a u kome od 2009. godine mesečno prima oko 770.000 dinara što je oko 30 najniźih penzija u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 177

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Uhvatio zalet