Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 04. 2022. 09:58 2

Aktuelni ministar odbrane i dalje laže i mulja

Svako opremanje vojske savremenim sredstvima borbene tehnike je dobra vest za vojnike i građanje, ali šta sve to vredi ako se to novo naoružanje ne kupuje prema stvarnim potrebama vojske i uz saglasnost struke, a pre svega ukoliko vojsci nedostaju kadrovi kojih u ovom trenutku nema dovoljno da opslužuju i održavaju sve što vojska već poseduje od naoružanja - kaže se u saopštenju sindikata Vojske Srbije koje vam prenosimo u celosti.

Odnos države i pojedinih ministara prema jedinom reprezentativnom sindikatu zaposlenih u Vojsci Srbije, najbolje pokazuje šta ta država misli o srpskom vojniku i njegovim pravima. Aktuelni ministar odbrane, nakon što je svesno kršeći konvencije MOR UN i Zakon o radu i pošto je izrekao otkaz sa rada generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, od februara 2021. odbija da postupi po zahtevu za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata kod poslodavca, jer tako izbegava zakonsku obavezu da sa zvaničnim i zakonskim predstavnicima zaposlenih u Vojsci Srbije, pregovara o kolektivnom ugovoru. Da zlo bude veće, u tome mu aktivno pomaže i ministarka rada g-đa Kisić Tepavčević, koja takođe grubo kršeći Zakon o radu, skoro godinu dana ne postupa po zahtevima VSS, da ovo pitanje reši.

Rezime je jasan, država svesno i namerno, kroz krivično delo iz čl. 152.Krivičnog zakonika, koje u produženom trajanju, godinama unazad svesno vrše ministri odbrane i rada, ometa prava iz radnog odnosa i sindikalna prava profesionalnih pripadnika vojske, sa očiglednom namerom da trenutno zabrinjavajuće devastiran vojni kadar, konačno i potpuno uništi i tako završi ono što nije pošlo za rukom agresorima 1999. godine.

Dok "PR" služba ministra odbrane, snima lažne kadrove o obuci jedinica vojske, koja se zapravo ne izvodi jer nema skim, taj isti ministar svoju ministarsku funkciju nije iskoristio za boljitak profesionalnih pripadnika vojske kojima je poslodavac, već da na obrazu pripadnika vojske popravlja svoj loš politički rejting poljuljan brojnim kriminalnim i drugim aferama.

U ovom trenutku, ostaje da se nadamo, da će nova vlada shvatiti ozbiljnost krize na koju ukazujemo i koja trenutno potresa sistem odbrane, te u kojoj meri je katastrofalno lošim, diletantskim i kriminalnim rukovođenjem, podrivena odbrambena moć zemlje. Nadamo se i da će odmah po imenovanju novog ministra odbrane otpočeti socijalni dijalog i pregovori sa predstavnicima jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u odbrani, jer mi činimo vojnički stroj i bolje od svih znamo koliko je trenutno loša situacija u sistemu odbrane, a kako bi zajedničkim naporima pokušali da na prvom mestu popravimo stanje kadra koji u ovom trenutku nije dovoljan da Vojsku Srbije čini operativnom, bez obzira na novonabavljenu borbenu tehniku i naoružanje i sve izjave vojnih i državnih zvaničnika o navodno nikad jačoj Vojsci Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati