Društvo i ekonomija

[ Izvor: juznevesti.com ]

12. 03. 2022. 10:16 0

Više radnika “Leonija” i dalje na plaćenom odsustvu

Deo radnika u fabrikama kompanije Leoni u Nišu, Prokuplju i Malošištu poslat je na odsustvo zbog smanjenog obima posla, a iako poslodavci u odgovoru Južnim vestima ne pominju otkaze, radnici su zabrinuti da li će ih uopšte pozvati da se vrate na posao. Iz Leonija ne preciziraju koliko je radnika na prinudnom odmoru i kažu da u kompaniji nema većih odstupanja od uobičajene organizacije rada.

Kako Južne vesti saznaju od radnika Leonija u Prokuplju, neki od njih na posao ne idu već nedelju dana, a kažu i da je neizvesno koliko će odsustvo trajati.

Rečeno im je da je smanjena proizvodnja, kao i obim posla jer se čekaju delovi iz Ukrajine, te da privremeno idu na plaćeno odsustvo, ali ne i na koliko, pa su zabrinuti da li će ih poslodavci pozvati da se opet vrate.

U odgovoru Leonija Južnim vestima navode da u kompaniji ne dolazi do većih odstupanja u poređenju sa uobičajenom organizacijom rada i načina poslovanja, a da ona prate porudžbine kupaca.

Međutim, ne preciziraju u kojim pogonima na jugu Srbije je prekinuta proizvodnja, koliko je radnika na prinudnom odmoru i kada se očekuje nastavak proizvodnje, kao ni zbog čega je došlo do zastoja.

Dodaju da su u međuvremenu svi zaposleni plaćeni u skladu sa zakonom i prema važećem ugovoru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati