Društvo i ekonomija

M. Z.

08. 02. 2022. 11:14 22

Neverovatno je koliko Vučić laže (FOTO)

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sinoć je gostovao kod omiljenog voditelja Milomira Marića, gde je obećavao 100 evra mladima, pričao o ekonomiji, te nije propustio priliku da kaže "koliko smo bolji od drugih". Na sve to je reagovao potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, istakavši da je Vučić izneo neistinu.

- Sve što je Aleksandar Vučić u emisiji kod Marića ispisao oko javnog duga i BDP-a je potpuna neistina - napisao je Aleksić na Tviteru, pa onda dodao:

- Prosto je neverovatno koliko ovaj čovek laže, a sve lako proverivo - istakao je potpredsednik Narodne stranke.

Da podsetimo, Vučić je sinoć kod Milomira Marića pričao kako će "plate da rastu brže u Srbiji nego u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Sloveniji i Nemačkoj", a onda je pričao o javnom dugu i BDP-u.

- Srbija je 2012. godine završila sa 56 posto javnog duga u odnosu na BDP. U tom trenutku BDP iznosi 32 milijarde evra. To je ukupna vrednost svega što stvorimo u toku jedne godine. Danas nam je BDP povećan na 53 milijarde evra, to je više od 60 posto povećanja. Nama je stopa javnog duga u ovom trenutku 51,6. Sa tim nemamo nikakav problem dok god smo ispod 60. U Italiji je javni dug otišao na preko 160 posto, u Francuskoj 120. Grčka ima 225 posto, a naš je ovakav i u vreme korone kada delimo novac i pomažemo ljude - naveo je Vučić i nastavio:

- 2012. javni dug u Crnoj Gori je 50 posto, danas je preko 90, a završiće ovu godinu sa 110. Makedonija je bila na 28 posto, danas na 72 posto. Sve je ovo korona uradila, a Srbija se drži izvanredno. To je stabilnost, ozbiljnost, to je kada znate svoj posao i znate šta radite, i zato nam svi čestitaju na tome i na tome sam ponosan - ispričao je naprednjački lider.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati