Društvo i ekonomija

Milan Zarić

26. 01. 2022. 19:02 3

ĐILAS, ĐILAS, ĐILAS Kako SNS zamišlja debatu (VIDEO)

Đilas, Đilas, Đilas. Ponovo Đilas, pa još malo Đilas i na kraju - Đilas. To je ukratko ustaljeni rečnik naprednjačkih jastrebova u takozvanim debatnim emisijama. I nema veze što lider Stranke slobode i pravde nije naspram njih i nema mogućnost da im odgovori, politika Srpske napredne stranke je jednostavno takva - "pomeni Đilasa kad god možeš".

Da Srpska napredna stranka kontroliše tabloide i televizije sa nacionalnom frekvencijom - nije ništa novo. Štaviše, kada god se to kaže, ne otkriva se topla voda, jer Aleksandar Vučić tom medijskom kontrolom i vlada.

Međutim, kako bi pokušao da predstavi javnosti kako, zaboga, ima medijske slobode u Srbiji, zaživela je takozvana debatna emisija "Reč na reč" na Radio-televiziji Srbije, gde bi, ponekad, priliku da nešto kažu imali opozicioni političari, ali bi naspram sebe uglavnom imali brojnije predstavnike vlasti ili članove "Vučićeve opozicije".

Kada god bi opozicionari pokušali nešto da kažu, uglavnom bi im u reč upadali naprednjaci, koji su imali ustaljeni rečnik - "Dragan Đilas", "bivši režim", "619 miliona". I tako u krug.

I koliko je sve to tragikomično, na najbolji način pokazuje video snimak koji je objavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, a u kojoj je napravljena kompilacija pominjanja Dragana Đilasa u emisiji "Reč na reč", bez obzira što u njoj nikada nije učestvovao.

- Reč na reč = Đilas na Đilasa - napisala je Tepić na Tviteru.

I to sve govori o naprednjacima, koji će u nedostatku argumenata uvek da posegnu za onim da pomenu Đilasa i provuku ga kroz blato, svesni da lider Stranke slobode i pravde ne može da im replicira.

Tako SNS-ovci zamišljaju demokratiju u Srbiji...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati