Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

21. 01. 2022. 23:36 19

Brnabić: Do pre 6 meseci nisam čula lošu reč za Rio Tinto

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je odluka o povlačenju projekta "Jadar" doneta zbog zabrinutosti građana, a dodala je da do pre šest meseci nije čula nijednu lošu stvar o projektu Jadar, kao i da nije dobila nijednu pritužbu od 2017. godine od kada je na čelu Vlade Srbije.

Brnabić je za televiziju Prva kazala da je Loznicu poslednji put posetila 26. februara 2020. godine i da tada o kompaniji Rio Tinto niti o eksploataciji litijuma niko nije pričao.

- Nisam ni mogla da znam da se ljudi tako osećaju - navela je premijerka.

Prema njenim rečima, odluka o Rio Tintu doneta je "pre svega zbog građana i njihove zabrinutosti", ali je ponovo istakla da "ekološke organizacije plaćaju strane fondacije".

Premijerka je navela da nije razmišljala o stavljanju moratorijuma na eksploataciju litijuma i bora na 20 godina, jer takav zahtev nije dostavljen skupštini.

Brnabić je dodala da je Skupština sve uradila po zakonu po pitanju zahteva Manojlovića o Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, ali da je Manojlović uprkos tome što su mu zahtevi uslišeni u četvrtak ponovo protestovao.

Brnabić je izjavila da je tvrdnja opozicije da je vlast doživela poraz, zbog rezultata referendumu o izmeni Ustava u nekim velikim gradovima, u skladu sa izrekom "što je babi milo, to joj se i snilo".

- Evo slušam po osmi put od opozicije da smo izgubili. Daj Bože da uvek gubimo sa 60 odsto glasova u našu korist - rekla je Brnabić za TV Prva.

Kako je naglasila, "izuzetno je zadovoljna" izlaznošću na referendumu, jer ta materija građane ne zanima iako je od "suštinske važnosti".

Ona je rekla da su mnoge nevladine organizacije, "koje se kao bore za vladavinu prava" i "evrofanatici" pozivali građane da glasaju protiv promena samo zato što su oni protiv predsednika Aleksandra Vučića.

- Pa smo imali paradoks da su se spojile sa desničarima. Niste znali da li su Sonja Biserko i Nataša Kandić u "Zavetnicima" i "Dverima" - rekla je Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati