Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 01. 2022. 11:46 2

"I nemedicinski radnici da dobiju pomoć od 10.000"

"Udruženi sindikati Srbije "Sloga" - sindikat zdravstva i socijalne zaštite pozivaju Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da po hitnom postupku donesu odluku kojom bi se pomoć od 10.000 dinara dodelila i nemedicinskom osoblju u sistemu socijalne zaštite", navodi se u saopšenju sindikata "Sloga", koje prenosimo u celosti

"Činjenica je da su zdravstveni radnici podneli najveći teret u borbi protiv koronavirusa i da bilo koja pomoć ne može nadoknaditi podnetu žrtvu, ali smatramo da i kolege koji nisu zdravstveni radnici značajno doprinose toj borbi.

Odluka da pomoć bude isplaćena samo zdravstvenim, a ne i nemedicinskim radnicima, poput higijeničarki, servirki, vozača i slično, samo je dovela do nastavka podeljenosti između zaposlenih, jer se jedan broj opravdano osetio manje vrednim.

Nadamo se i iskreno verujemo da je prilikom odlučivanja o tome ko će dobiti pomoć u zdravstvenom sistemu došlo do nenamerne greške u proceni, te je neophodno da se u najkraćem mogućem roku ova nepravda ispravi i da svi zaposleni u sistemu socijalne zaštite linearno dobiju pomoć od 10.000 dinara.

U slučaju da je ovo namerno urađeno i da je sračunato izuzet nemedicinski kadar iz pomoći, bojimo se da je država sebi zabola kolac u zdravstveni sistem", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Tačka susreta

Zoran Živković [25.05.2022.]
Anketa

Kako ćete da se hladite tokom leta?

Rezultati

Video dana

70 konja