Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 01. 2022. 11:46 2

"I nemedicinski radnici da dobiju pomoć od 10.000"

"Udruženi sindikati Srbije "Sloga" - sindikat zdravstva i socijalne zaštite pozivaju Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da po hitnom postupku donesu odluku kojom bi se pomoć od 10.000 dinara dodelila i nemedicinskom osoblju u sistemu socijalne zaštite", navodi se u saopšenju sindikata "Sloga", koje prenosimo u celosti

"Činjenica je da su zdravstveni radnici podneli najveći teret u borbi protiv koronavirusa i da bilo koja pomoć ne može nadoknaditi podnetu žrtvu, ali smatramo da i kolege koji nisu zdravstveni radnici značajno doprinose toj borbi.

Odluka da pomoć bude isplaćena samo zdravstvenim, a ne i nemedicinskim radnicima, poput higijeničarki, servirki, vozača i slično, samo je dovela do nastavka podeljenosti između zaposlenih, jer se jedan broj opravdano osetio manje vrednim.

Nadamo se i iskreno verujemo da je prilikom odlučivanja o tome ko će dobiti pomoć u zdravstvenom sistemu došlo do nenamerne greške u proceni, te je neophodno da se u najkraćem mogućem roku ova nepravda ispravi i da svi zaposleni u sistemu socijalne zaštite linearno dobiju pomoć od 10.000 dinara.

U slučaju da je ovo namerno urađeno i da je sračunato izuzet nemedicinski kadar iz pomoći, bojimo se da je država sebi zabola kolac u zdravstveni sistem", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati