Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 01. 2022. 08:00 31

Jankoviću grad, Šapiću uz dogovor sa Andrejem stranka!

Ana Brnabić, premijerka sa čudnom diplomom i još čudnijim rečnikom, reagovala je na tekst Direktno.rs u kome smo izneli plan Aleksandra Vucića da kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda bude sadašnji prvi čovek Ljubljane Zoran Janković. U samom tekstu nismo o gospodinu Jankoviću napisali nijednu ružnu reč. I pored toga reakcija premijerke je naravno uvredljiva.

Napala je Mariniku Tepić, koja je odavno režimu trn u oku zbog iznošenja podataka o trgovini oružjem, o uništavanju srpske namenske industrije, o malverzacijama u EPS-u, o raspadu Telekoma i ugovoru kojim je finansiran "Kurir", o tome kako je Telekom prebacivao milione evra Aci Đukanoviću zbog čega je pokrenuta istraga u Crnoj Gori...

Naravno, gospođa Tepić se i lično zamerila Ani Brnabić jer je razotkrila ugovore vredne desetine miliona evra koje je od države dobila firma rođenog brata Ane Brnabić. Usput je i Brnabićeva zapljunula i Dragana Đilasa. Sve po paroli "Pomeni Đilasa, ako hoćeš". Uz sve to je šefica beogradskog SNS-a i nesuđeni kandidat Aleksandra Vučića za poziciju gradonačelnika, našu informaciju o Jankoviću nazvala bemslicom.

A ta "besmislica" je počela odavno uspostavljanjem bliskih odnosa između Vučića i Jankovića. Janković je bio čest gost u Beogradu i po našim informacijama lobirao je za dosta slovenačkih firmi, posebno u infrastrukturnom sektoru, poslovima sa javnim osvetljenjem i gradskim toplanama. Firme poput Petrol Grupe su obigravale oko Siniše Malog i Gorana Vesića, ali su milionske poslove dobijale uglavnom u poslednje 2-3 godine.

Tako je i došlo do Vučićeve ponude, koji je svestan da nema nikoga unutar svoje stranke za poziciju gradonačelnika posegao za uvoznim rešenjem.
Početkom novembra je Vučić to saopštio i Aleksandru Šapiću, obećavši mu mesto predsednika stranke kao kompenzaciju. Tom prilikom ga je obavestio da je za takvu poziciju neophodno da napravi dogovor sa njegovim bratom Andrejem, što se i desilo. Šapić je dobio pravo na "manjinski paket", odnosno dogovoren je broj pozicija na koje će on moći da postavi ljude u odnosu na porodicu Vučić.

Taj broj je naravno daleko ispod 50%. Tom prilikom je Vučić obavestio Šapića da je Janković obećao da će dati odgovor do kraja januara.
Ipsos Marka Uljarevića je dobio zadatak da uradi istraživanje sa Jankovićem kao kandidatom i po njihovim nalazima to bi za veliki broj Beograđana bilo odlično rešenje. Istraživanje je rađeno oko Nove godine.

Ovako izgleda "besmislena" priča. Na Direktno.rs ćete moći da pročitate još besmislenih priča o tome kako je kroz reviziju članstva ustanovljeno da SNS ima 300.000, a ne 700.000 članova koliko je imao pre 5-6 godina, kako će Savez vojvođanskih Mađara ići na izbore na SNS listi, kako Vučić obezbeđuje glasove Janši i Orbanu... I još mnogo, mnogo toga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati