Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 01. 2022. 18:03 43

"Da li smo svesni šta imamo": Memedović prošao kroz GN i ZAPLAKAO (VIDEO)

Voditelj RTS Jovan Memedović obišao je Gornje Nedeljice, selo koje sa našlo na udaru kompanije Rio Tinto. Zgrožen onim što je video, a to su napuštene kuće, Memedoviću su pošle suze, te je još jednom apelovao na ljude da ne napuštaju selo.

- Da li smo svesni šta mi, zapravo, imamo? Koliko dobre zemlje imamo, koliko izvora i reka imamo, koliko još uvek zdrave hrane imamo? Jesmo li svesni da mnoge druge zemlje to nemaju? - upitao je Memedović i uputio apel:

- One žude za tim i zavide nam. Budimo pametni, sačuvajmo to što imamo. Čuvajte svoje okućnice, livade, domaćinstva, sačuvajte zemlju na kojoj ste rođeni. Još uvek ovde, u našoj zemlji priroda je na našoj strani. Onda ne idite protiv nje.

Memedović je prošao automobilom kroz selo Gornje Nedeljice, koje je najviše na udaru Rio Tinta, a prizori napuštenih i urušenih domaćinstava naterali su mu suze na oči.

- Možete da zamislite koliko ovo meni teško pada, kad 20 godina pričam "Ljudi, ne napuštajte sela, držite se sela." To je održalo ovaj narod tolike godine i ovu zemlju. Najvrednije što imamo je na selu - konstatovao je Memedović.

Podsetimo, Gornje Nedeljice su došle prve pod udar zloglasne kompanije Rio Tinto, koja planira da otvori rudnik litijuma uz pomoć najvišeg državnog vrha. Meštani sela vode neravnopravnu bitku sa kompanijom i državom, ali ne dozvoljavaju otvaranje rudnika, uprkos tome što su mnogi njihovi sugrađani već prodali svoja imanja.

Aleksandar Vučić je pred Novu godinu izjavio kako država ne namerava da raskine ugovor sa Rio Tintom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati