Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 12. 2021. 10:39 95

Vučić: Dok sam ja na vlasti Rio Tinto ostaje u Srbiji!

U jednom od bezbrojnih novogodišnjih intervjua, predsednik Srbije Alekdandar Vučić očigledno je imao pad koncentracije pa je izjavio "da će Srbija platiti milijardu evra ukoliko budemo odlučili da "izbacimo" Rio Tinto iz zemlje".

Zašto bi Srbija platila milijardu evra odšete ako građani žele da sačuvaju svoje zdravlje i da ne dozvole eksploaticiju litijuma na način na koji se ne eksploatiše nigde u Evropi?

Vučić je u ovom intervjuu izbegao da kaže koje je to sve ugovorne obaveze njegov režim preuzeo na teret Srbije i kolika će zapravo biti šteta ukoliko se ugovor raskine.

Da li tu spadaju troškovi geoloških istraživanja što je Vučić više puta demantovao, ali i troškovi lobiranja, troškovi kupovine nekretnina, zemlje od strane Rio Tinta na kojoj građani ne dozvoljavaju ne samo eksploataciju litijuma nego ni prolazak mehanizacije ove kompanije?

Previše je tu pitanja a malo odgovora, ali njegova novogodišnja poruka je veoma jasna: RIO TINTO ostaje u Srbiji dok je Vučić na vlasti!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 95

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati