Društvo i ekonomija

[ Izvor: Promo ]

30. 12. 2021. 11:36 3

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije pokrenula Srbiju

U okviru velike akcije pošumljavanja SBB fondacije "Da šume bude više! Da se lepše diše!" do sada je posađeno preko 10.000 sadnica u Beogradu, Kragujevcu, Boru, Loznici, Požarevcu, Kljajićevu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Bečeju, Boru, Zrenjaninu, Kikindi, Kostolcu i Pirotu.

Akciju pošumljavanja SBB fondacija pokrenula je u okviru inicijative "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" koja već sedam godina ima za cilj da promeni svet na bolje i podstakne druge na akciju.

Zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pobednicima prethodno organizovanog konkursa "Da šume bude više! Da se lepše diše!", volonteri i zaposleni u SBB kompaniji na 16 lokacija u Srbiji posadiće ukupno 13.000 sadnica.

Prvoj akciji na Adi Međici se pridružio i čuveni fudbaler, glumac, biznismen i predsednik udruženja "Ljubitelji Save i Dunava" Dobrivoje Tanasijević, Den Tana, koji je simbolično posadio prvo stablo 20. novembra.

- Akcijom pošumljavanja doprinosimo čistijem vazduhu, sprečavanju negativnih efekata klimatskih promena, nestanka staništa ugroženih vrsta i dostizanju evropskog standarda pošumljenosti od 40% do 2030. godine, koji je važan za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine - rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

- Znamo koliko nam je važno svako drvo koje daje kiseonik, a potvrda uspeha naše akcije je veliki broj organizacija i lokalnih samouprava, kompanija koje su se prijavile na naš konkurs i istaknutih pojedinaca koji zajedno sa nama daju svoj doprinos ovom veoma važnom pitanju. Samo zajedno možemo da postignemo mnogo - zaključila je ona.

Akcija pošumljavanja se nastavlja na još tri lokacije u Nišu, Beogradu i Gračanici, a detaljnije o prethodnim i narednim akcijama možete da se informišete putem društvenih mreža SBBfondacija i neprljaj.nemasizgovor kao i na sajtu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati