Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 12. 2021. 13:05 32

Grčić ne može da podnese ostavku u EPS-u: "Mićo..."

Poznati SNS pečenjar Milorad Grčić bi možda dao ostavku i napustio fotelju direktora Elektroprivrede Srbije - kada bi on to i bio.

Kako je pao prvi sneg, tako je Srbija paralizovana i u nedelju uveče bez struje je bilo oko 126.000 ljudi. U pojedinim mestima nije bilo ni grejanja, a u Obrenovcu ni grejanja ni vode. Totalni kolaps za jedan snežni dan.

- Ne znam šta bih ti rekao, Mićo - ovako se Aleksandar Vučić obratio "direktoru" EPS-a Miloradu Grčiću. 

- Za naše greške ljudi će morati da snose posledice. Očekujem Grčiću i tvoju reakciju u skladu sa tim. Kad god hoćeš, danas, sutra… Mi koji obavljamo javni posao možemo da grešimo, ali kod tako krupnih stvari naš stepen odgovornosti mora da bude mnogo viši. Verujem da smo se razumeli oko lične i svake druge odgovornosti - poručio mu je predsednik, na šta je direktor EPS-a odgovorio: "Jasno mi je i razumeo sam".

Međutim, Milorad Grčić ne može da podnese ostavku na mesto v.d. direktora EPS-a, jer on već četiri i po godine nije na toj funkciji, objavila je Transparentnost Srbija.

Kako objašnjavaju, Grčić bi "samo trebalo da prestane da dolazi na posao, a Vlada treba da konstatuje da mu je mandat prestao 23. marta 2017. godine, po isteku 12 meseci otkako je imenovan za v.d. direktora".

Kako su podsetili, Grčić je na EDUCONS-u diplomirao u aprilu 2012. godine, što znači da je nezakonito imenovan za v.d. 2016. godine jer nije ispunjavao zakonski uslov - pet godina iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

Kako je Transparentnost pisala u analizi 2018. godine, loše upravljanje Elektroprivredom Srbije i tada je bilo očigledno.

- Preveliki troškovi, loše upravljanje, nevoljnost da se investira u održavanje sistema i razvoj novih kapaciteta, iako može doneti korist nekom pojedincu ili zadovoljiti neki politički interes, donosi dugoročno štetne posledice za preduzeće - piše u studiji "Elementi zarobljene Srbije".

Ostavka Milorada Grčića tražena je više puta i ranijih godina, a poslednji put su je na ulici zatražili građani Obrenovca koji su bili bez struje, vode i grejanja, zbog kolapsa sistema koji je nastao kada je pao prvi sneg. Dok su čelnici sa sve Miroslavom Čučkovićem i Goranom Vesićem prethodna dva meseca govorili da je sve spremno za sezonu i da neće biti problema u snabdevanju, već sa prvim pahuljama pokazalo se suprotno. Raspad sistema za samo 24 sata!

- Za sve se sada Vučić dosetio da okrivi samo Grčića, kome je pred celom Srbijom vezao svilen gajtan oko vrata, samo je Vučić preskočio samog sebe koji je tog istog neobrazovanog i nesposobnog pečenjara lično imenovao za direktora EPS-a 15. marta 2016. I tu ga držao do dana današnjeg - podsetila je danas Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

- Kao što svi znaju zašto je zapravo samo Grčić precrtan - jer je dirnuo u Familiu. Od kada su radnici EPS-a nedavno obelodanili da je Grčić napravio i opremio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, a da je među prisluškivanima bio i otac Aleksandra Vučića Anđelko pune dve godine, bilo je pitanje dana kada će ga Vučić otresti sa revera i svu krivicu za svoje kombinacije svaliti samo na Grčića - pravo u metu je gađala Tepić.

Podsetimo, Grčić je najviše poznat po tome što je držao pečenjaru, pre nego što je sa SNS doživeo uzlet. Kako je postavljen, tako je i uzvratio. Nesposobnošću i neznanjem. Ono što sve treba da nas brine, jeste da će šteta u EPS-u biti stotine miliona evra, a platiće je građani iz svog džepa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati