Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 12. 2021. 06:00 7

VUČIĆU, SANJAJ! Bez sendviča, crvene i busa (FOTO)

Na hiljade građana širom Srbije učestvovalo je u subotnjim blokadama. Ovi hrabri ljudi došli su na blokadu samovoljno, bez sendviča, nagrade od hiljadu dinara i organizovanih autobusa. Takvo okupljanje predsednik Srbije Aleksandar Vučić može samo da sanja.

Onima koji brinu za životnu sredinu naše zemlje i koji se protive uništavanju prirodnih bogatstava nisu potrebne pretnje i ucene, kao ni novac i organizovani prevoz, da bi došli na okupljanje. Dok naprednjaci svoje pristalice prikupljaju tako što prave spiskove onih koji u obavezi da dođu ili će izgubiti posao, slobodnoumni građani Srbije znaju šta će se desiti ukoliko prođu zakoni o eksproprijaciji i referendumu, pa na blokade dolaze kako bi zaštitili svoje i zdravlje svoje dece, kao i jedinu državu koju imaju.

Režimu nisu pomogle ni batinaške falange, čekići i motke, kao ni policija koja je išla od vrata do vrata da upozorava ljude da ne smeju iskazati građansku neposlušnost.


Kada je neko uveren da je ono što radi ispravo, da je nasušna potreba za očuvanjem prirode, vazduha, vode i zemlje jaka od bilo kakvih ucena, ne postoji vid nasilja i uterivanje straha koje će ih zaustaviti.

Predsednik Srbije ne zna šta su principi, šta je žrtvovanje zarad višeg cilja, ali zna da svoju podršku može održati isključivo ucenama, pretnjama i potkupljivanjem.

Zato može samo da sanja ovoliko građana na svojim montiranim mitinzima, jer da nije zaposeo sve poluge moći, na mitingu bi mu se našli samo oni koje je uhlebio.

Kao što kaže legendarni Đorđe Balašević: "Džaba vam novci, moji sinovci..."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati