Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

04. 12. 2021. 12:04 3

A danas ih se setio: Meštasni GN pisali Vučiću, on odgovorio da nije nadležan

Meštani Gornjih Nedeljica cele godine su se obraćali predsedniku za pomoć. Na taj korak se odlučio i Branivoje Kokanović koji predsednika Vučića moli za pomoć rečima ”nemam kome drugom da se obratim”.

- Ugrožen sam, ucenjen i potcenjen od kompanije Rio Sava. Imam četiri hektara obradive zemlje, sina, snaju i troje unučadi. Sinu sam prepisao tri hektara i tih tri hektara traži da kupi Rio Sava. Sejemo soju, pšenicu, detelinu. Držimo krave, svinje, živinu - objasnio je, u pismu predsedniku, Kokanović.

Dodao je da je sve sam napravio za svog radnog veka.

- Rio Sava daje 160 evra po hektaru, zemlja je, gledao sam na RTS-u, na Zlatiboru oko 4-5000 evra, kažu da je to mnogo. Dao sam predlog da školuju moje unučiće, ni to nisu pristali - prepričava svoje kontakte sa Rio Savom Kokanović.

- Moja zemlja ne pripada zoni rudnika, ali hoće da je kupe. Rekao sam im da me ne diraju i da mi ništa ne treba. Kažu ako ne prodam njima, uzeće država po aru za 50 evra, eksproprijacijom. Kada mi tu zemlju otmu od čega ćemo mi živeti i školovati decu. Pitao sam kome da se žalim, rekli su državi, a komšije su rekle žali se Vučiću za njega si glasao - navodi.

- Braniću svoj posed i sopstvenim životom. Ja vam se, predsedniče, obraćam da ne dođe do neprijatne situacije jer oni prete sa Vama da vi to uzimate kao država. Zato vas molim da me primite u kabinet na sastanak, jer ne mogu sve da vam napišem i pokažem moju bol. Unapred se zahvaljujem u nadi da ćete razmotriti moj problemi ugroženost moje cele porodice - naveo je u pismu u koje je N1 imala uvid.

Dobio je odgovor iz generalnog sekretarijata predsednika, 27. aprila 2021. godine: U vezi sa problemom eksproprijacije vaše zemlje za potrebe kompanije Rio Sava obaveštavamo vas da predsednik Republike nema nadležnosti da postupa po vašem dopisu, navedeno je. U odgovoru u koji je N1 imala uvid, navedeno je da su Kokanovićev dopis smo uputili Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa molbom da se sagleda problem i da o tome bude obavešten u zakonskom roku.

Podsetimo, predsednik Srbije je najavio da će danas obići meštane Gornjih Nedeljica, u danu kada će se na najmanje 47 lokacija u Srbiji održati protesti. Svoj dolazak je najavio za 15 sati, a blokade će početi u 14h. U Udruženju građana „Ne damo Jadar“ su rekli da nemaju nikakve veze sa najavom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Gornje Nedeljice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati