Društvo i ekonomija

I. V.

30. 11. 2021. 06:00 8

Nekad Čačak, danas Šabac

Stariji pamte, mlađi čitaju i iz priča znaju kako je jedan diktator 5. oktobra 2000. godine pao. Nažalost, 21 godinu kasnije, dozvolili smo istima da nas okupiraju i uzurpiraju, ali bez slobode nema žrtava. Nekada je to bio Čačak, danas je to Šabac.

Osim što je grad košarke, Čačak je bio i grad slobode. Prvi autobusi iz unutrašnjosti tog 5. oktobra 2000. rušili su barikade kako bi došli na do sada najveći skup u istoriji Beograda, kako bi srušili Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića. Čačani mentalitetom i temperamentom uneli su vrelu krv u i tada pospane Beograđane, probudivši ih iz sna, poneli su veliku žrtvu i naslednicima ostavili slobodarski duh.

Našom greškom dozvolili smo da isti opet zasednu na naš prag. I opet moramo sve iznova, ponovo mora Beograd da se drma, a ovoga puta "Čačak" je - Šabac. Slika kada Vučićevi huligani, kriminalci i batinaši bagerima, letvama, štanglama, čekićima napadaju narod je obišla svet. Ali sada je grad na Savi - grad slobode, ponosni čivijaši ne daju na sebe, ali ni na Srbiju. 

Živeće ovaj narod, budi se Srbija, juče Čačak, danas Šabac, iz dana u dan, vikenda u vikend, do 3. aprila 2022. boriće se građani Srbije za slobodu, čast i dostojanstvo.

Poljupce je čak iz Luvra slala Šapcu, Monaliza...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati