Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 11. 2021. 07:13 35

Dok režim hapsi narod, Vučićevi kriminalci šipkama i čekićima tuku građane

I tako, dok su naprednjačke velmože birale novo stranačko rukovodstvo, a potom bahato proslavljale 13. rođendan usred epidemije koronavirusa, dovlačeći članove i simpatizere autobusima za Beograd, dotle je desetine hiljada ljudi širom Srbije, koji su digli svoj glas protiv rasprodaje zemlje, osetilo "čeličnu pesnicu" režima na svojoj koži. Jučerašnji dan ostaće u pamćenju građana kao podsetnik da će režim Aleksandra Vučića do poslednje kapi krvi naroda braniti svoju vlast.

Cilj organizovanja jučerašnjih protesta bio je da se iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska kompanije Rio Tinto. Blokadom ključnih saobraćajnica širom Srbije, organizatori protesta su želeli da skrenu pažnju na rasprodaju zemlje i prirodnih resursa strancima od strane vlasti.

Osećajući veliku opasnost od protesta koji bi mogli da se prošire i dodatno uzdrmaju temelje diktature, Aleksandar Vučić je ponovo, kao i prilikom julskih protesta 2020. godine, odlučio da upotrebi golu silu i obračuna se sa protestantima. Sve to je trebalo da posluži kao primer drugima da se u Srbiji nikakva pobuna neće tolerisati.

U tom smislu, Vučić je odlučio da pored redovne policije, u razbijanje protesta uključi i sebi odane i podređene kriminalne i huliganske grupacije, kao dodatni vid zastrašivanja. 

Najkritičnije je bilo u Šapcu, ali su incidenti zabeleženi i u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Požegi...

Združena akcija policije i kriminalaca dovela je do niza stravičnih snimaka koji su se smenjivali iz minuta u minut, a na kojima se dalo videti bezočno i brutalno nasilje prema ljudima koji su digli glas protiv bezakonja u zemlji i samovolje jednog čoveka.

Dramatične scene iz Šapca šokirale su Srbiju dok je gledala kako naprednjački pristalica bagerom ulazi među okupljene građane pokušavajući da ih pregazi. Nedaleko od toga, policija koja se sklonila i mirno posmatrala šta se dešava, pustila je da osvedočeni lokalni kriminalci Sandokan i Jarin, odnosno, njihovi sledbenici, motkama i šipkama tuku narod.

U Beogradu, policija nije ni krila šta joj je zadatak. Na pitanje nepoznatog muškarca "Šta ćete, da gurate goloruki narod?", bahati komandir PS Savski venac, Aleksandra Krstić, odgovara "Tako je". Ubrzo potom, isplivao je još jedan snimak sa istim Vulinovim "junakom" kao glavnim akterom, na kom se vidi kako žensku osobu gura preko ograde i zavlači joj ruke između nogu.

U Zrenjaninu policija je hapsila žene, te je javnost na primeru uhapšene Sonje Pernat, majke troje dece, mogla da vidi šta žene mogu da očekuju od Vučića i njegovog režima. Privođenja građana i aktivista bilo je i u Novom Sadu gde je privedeno osam ljudi, dok je u Požegi privdeno dvanaest.

Sve ovo je prolazilo dok je Vučić sa Kebarom, Nevenom Đurić i otalim avanzovalim naprednjačkim perjanicama jeo sendviče i pevušio u naprednjačkom autobusu. Dakle, diktator je bio miran i spokojan da će policija i kriminalci obaviti dobar posao, pa je dao sebi oduška da se opusti i najede.

Kao zaključak sa jučerašnjih dešavanja ostaje da će Vučić, sada kao nikada pre, jer prvi put oseća strah za svoju budućnost, braniti svoju diktaturu svim sredstvima, do poslednje kapi krvi građana Srbije. Jasno je da kada se diktaturi bliži kraj, represivne mere jačaju. 

No, kao što nikome sveća nije gorela do zore, neće ni Vučiću, a narod neće zaboraviti subotu 27. novembar 2021. i naplatiće svoje patnje.

Kad-tad!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati