Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 11. 2021. 21:03 25

LAŽOV U julu za prvorođeno dete obećao 5.000 evra, sad 2.500

Predsednik je u okviru svoje kampanje smislio novu genijalnu meru populacione politike, te je tako počeo da podstiče čak i studentkinje da rađaju decu. Trudnicama sada nudi 300.000 dinara za prvorođeno dete, ali se Vučić izgleda izgubio u svojim silnim obećanjima, pa je zaboravio da im je julu ove godine obećavao 5.000 evra!

Iako ga niko nije pozvao da se meša u reprodukciju stanovnika Srbije, znamo da se Vučić ipak u sve meša, te je obećao 300.000 dinara od države za prvorođeno dete. Zaboravio je predsednik u moru svojih lažnih obećanja i ono iz jula ove godine da će trudnice dobiti 5.000 evra, pa im sada nudi znatno manju sumu.

- Od 1. januara za svako prvorođeno dete odmah ćemo uplaćivati 300.000 dinara. Želimo da podstaknemo majke i porodice na rađanje. Za drugo i treće dete, radimo na merama i biće značajno uvećano za drugo dete, jer je drugo dete prelomnica naročito kod majki, ali i kod muškaraca. Posebno ćemo voditi računa o rađanju drugog deteta, o tome ćemo vas obavestiti u narednih 15 dana - rekao je predsednik Vučić.

Ovog puta, pored gotovo dva puta manje obećane sume, Vučić se okomio na studentkinje koje treba da studiraju i imaju decu, pa im je tako obećao da ako "zatrudne tokom studija ili rode dete za njih ne važe ispitni rokovi, kao ni obnova rokova". 

Može se reći, jadne i bedne mere, o kojima ne govori čak ni ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović kome je to posao, već vrhovni vođa koji pare deli i obećava kako kome stigne.

Tako je za samo nekoliko meseci vrednost trudnica i dece prema Vučiću spala na 300 hiljada dinara jednokratne pomoći, koje se uz dete potroše brzinom svetlosti. Nije predsednik morao da razmišlja da li će ga poput većine trudnica u Srbiji otpustiti sa posla ako zatrudni i da li će na isti posle trudničkog bolovanja moći da se vrati.

A nije nikada ni radio za minimalac kojim treba da prehrani dete, pa ne razume šta su zapravo prave muke trudnica u ovoj zemlji. O tome da ogroman broj mladih samo razmišlja kako da pobegne preko granice od ovog nakaradnog sistema, koji upravo Vučić i njegovi podanici decenijama stvaraju, da i ne pričamo. 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati