Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 11. 2021. 14:43 11

SNS bi da legalizuje otimanje imovine ljudima zbog Rio Tinta

Skandaloznu nameru Aleksandra Vučića da po svaku cenu sprovede projekat Rio Tinto i time ugrozi imovinu, zdravlje i živote ljudi, kao i sveukupnu životnu sredinu u Srbiji, njegova Vlada i poslanici planiraju da legalizuju u Narodnoj skupštini Zakonom o eksproprijaciji, izjavila je Dr Ana Stevanović, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.

Bez ikakve javne rasprave, Ana Brnabić je neligitimnoj skupštini uputila ovaj zakon, na mala vrata pokušavajući njime da legalizuju prisilno otimanje imovine ljudi koji su se našli na putu ovom i sličnim projektima.

Štaviše, profit i interesi Aleksandra Vučića su do te mere preči od života i zdravlja ljudi, da je ovim Zakonom o eksproprijaciji predviđeno hitno postupanje u svim predmetima za eksproprijaciju, odnosno u roku od 5 (+3) dana, što predstavlja direktan udar na privatnu svojinu građana, suprotno Ustavu i svim civilizacijskim normama - rekla je Stevanovićeva.Da stvar bude gora, ovim zakonom Vlada će dobiti diskreciono pravo da bez ikakvih kriterijuma, već svojevoljno, proglašava određene projekte za projekte od javnog interesa koji na taj način postaju predmet eksproprijacije, pa tako i doslovce svačija privatna imovina koja se nađe na putu Vučićevih obećanja i profita može postati meta eksproprijacije. Takođe, ovim zakonom bi se omogućilo i zauzimanje zemljišta na period do tri godine ukoliko Vlada određeni projekat proglasi od državnog ili međunarodnog značaja.

Nema tog profita koji može biti vredniji od ijednog ljudskog života i ovakav zakon će biti stavljen van snage odmah posle pobede opozicije na aprilskom izborima - stoji na kraju izjave dr Ane Stevanović, članice Predsedništva Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati