Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 11. 2021. 19:47 3

"Vijetnamske radnike teraju da potpišu da su zadovoljni"

Jedan deo radnika iz Vijetnama zarobljen je u hotelu Kaštel Ečka, a njih primoravaju da potpišu dokumenta na kojima se tvrdi da su zadovoljni uslovima rada i smeštajem na gradilištu Linglonga, naveli su iz Solidarne kuhinje u objavi na Fejsbuku.

Kako su napisali, reč je o ljudima koji su pre nekoliko meseci došli sa drugog kraja sveta, kojima su od dolaska do danas bili konfiskovani pasoši.

Neki od radnika za 5 meseci rada koliko su ovde primili su jednu platu, a neki još nisu dobili ni nju. Žive u nehumanim uslovima, firma koja se obavezala da će da im obezbeđuje obroke daje im mizerne količine hrane, stoji u objavi na Fejsbuku.

Navedeno je da su njih u četvrtak uveče preselili na drugu lokaciju gde ih obezbeđenje drži zatvorene u sobama i sprečava aktiviste, medije i advokate da stupe u kontakt sa njima, kao i da su oni sada primorani da potpišu papir da su zadovoljni radnim uslovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati