Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

16. 11. 2021. 16:09 1

Sahranjen novinar Slaviša Lekić

U krugu porodice, prijatelja, saradnika, kolega, danas je na Novom bežanijskom groblju sahranjen novinar Slaviša Lekić. Pored porodice i prijatelja, mnogobrojne kolege su se oprostile od Slaviše Lekića, čuvenog novinara i nekadašnjeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Sahrani su prisustvovali i presednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, njegov zamenik Borko Stefanović, kao i predsednik LDP Čedomir Jovanović.

- Vama prisutnima ne moramo da pričamo da je Slaviša bio ljudina. Njegova misija bila je da svet promeni na bolje. Govorio je da je sve što valja poneo od kuće. Bio je ponosan na svoje poreklo, otvoreno je pričao o svojim slabostima i manama. Reči su bile njegov život, a sad je teško pronaći prave - rečeno je na oproštaju od Slaviše Lekića, a prenosi Nova.rs.

Lekićeva porodica zahvalila se svima koji su prethodnih dana, govoreći o čuvenom novinaru, podsetili na to kakav je bio čovek njihov Slaviša.

Slaviša Lekić je rođen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici. Od 2017. do 2019. godine bio je predsednik NUNS-a.

Bio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina Status, kao i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Reporter.

Lekić je bio novinar i urednik Omladinskih novina, Borbe, Naše Borbe, Vremena, NIN-a, a objavljivao je kolumne u listu Danas, nedeljniku Njuzvik kao i u Nedeljnoj Dalmaciji i Mladini.

Autor je nekoliko knjiga, među kojima su „Zamlaćivanje – politička autobiografija Tomislava Nikolića“ i „Svaka čast Vučiću“ i dokumentarnih filmova: „Mediji u Srbiji: hronika propadanja“, „Pad haških begunaca“, „Junaci doba zlog“, „Vladalac“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati