Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 11. 2021. 20:38 28

Izbačen iz službe zbog povezanosti sa kriminalcima, sada kandidat za direktora BIA

Ko je Bruno Đuran, kandidat da nasledi Bratislava Gašića na mestu direktora BIA? Pripadnik bezbednosti treće armije u Nišu, 1996. godine prebačen je u Beograd, u Ministarstvo odbrane, navodno zbog potreba posla. A izbačen je iz službe zbog povezanosti sa licima iz kriminogene sredine. Naime, kada je rađena akcija - povezanosti kriminala sa građevinskom mafijom, utvrđeno je da je Đuran sklapao poslove sa građevinskom mafijom.

Nakon izbacivanja iz vojne službe bezbednosti, premešten je u garnizon Valjevo, ali nezadovoljan zbog ovoga 2000. napušta Vojsku.

Po napuštanju Vojske preuzima od oca, inače velikog trgovca čarapa, porodičnu fabriku.

Dolaskom nove vlasti, postavljen je na mesto šefa kabineta ministra Dušana Vujovića, po njegovom odlasku prelazi kod gradonačelnika Zorana Radojičića za šefa kabineta. Nakon toga, prelazi u Poštu Srbije, gde je bio predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije, a bio je i jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora.

U međuvremenu, zbog neslaganja sa Goranom Vesićem, Vučići ga prebacuju u BIA, gde posle nekoliko meseci postaje jedan od rukovodilaca. A sada ima indicija da se sprema da preuzme BIA.

Zar je moguce da čovek koji je izbačen iz vojne službe bezbednosti zbog povezanosti sa kriminalom, sada može da radi i čak bude u vrhu BIA?

Slično kao u slučaju Zorana Petrovića, koji se kao jedan od direktora jedne od firmi Slobodana Tešića, nalazi na crnoj listi, i takođe radi u BIA.

Od kada to u službi kao što je BIA mogu da rade ljudi sa sumnjivom prošlošću?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Rešenje za KZN

Zoran Živković [26.01.2022.]


Anketa

Šta će biti sa Rio Tintom?

Rezultati

Video dana

Ispit za kurira-dostavljača