Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 10. 2021. 22:43 6

"EPS pored struje pravi dosijee prisluškivanih osoba"

"Ovo su godine u kojima Srbija niti ide na Zapad, niti se posebno približava Rusiji, već rasprostire svoj pirotski ćilim za kineski novi put svile. Niti je Marko Polo bio Srbin, niti postoje neke istorijske, kulturne ili geografske veze, ali sada postoji nove realnost i nova Kina. U današnjoj Srbiji šta nije dozvoljeno volu, odnosno u ovom slučaju Amerikancu ili generalno zapadnjaku, dozvoljeno je Jupiteru, odnosno Kinezu", istakao je na početku "Pregleda dana" Goran Dimitrijević.

- Samo njihovi rudnici od zelenila i savremenosti, njihove investicije su ključne, njihov asfalt je od zlata, bar po ceni, i cela Vlada, predsednik i Narodna banka idu na noge kada oni otvaraju rudnik koji je zelen. Samo ne kažu da će biti zelen, ne zbog drveća i trave, nego zbog bakar-oksida u vazduhu. Iza kapija kineskih kompanija u Srbiji ne važi zakoni Srbije, a često ni ispred kapije. To je spoljna politika, pre svega kineska koja je postala i naša - rekao je Dimitrijević i zaključio:

- A iznutra, vlast ne odustaje od metroa za koji sada i Nastavno veće Građevinskog fakulteta kaže da ne ispunjava potrebe građana i zato ne žele da učestvuju u tome. Oštre se medijski noževi za izbornu kampanju, napadaju se lekari, napadaju se nevladine organizacije, bukti nezvanični rat unutar Srpske napredne stranke. Kao da je neki čir pukao u EPS-u, koji pored struje pravi i dosijee prisluškivanih osoba. A kojih? To ćemo izgleda tek da vidimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati