Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 10. 2021. 06:00 39

SNS kandidat Nenad Konstantinović opet nije imao sreće

Nekadašnji Otporaš, Nenad Neca Konstantinović baš nema sreće kao naprednjački kadar. Prošle godine napustio je Socijaldemokratsku stranku Srbije Borisa Tadića, i kako se pričalo po beogradskoj čaršiji, pod dirigentskom palicom Darka Glišića predsednika Izvršnog odbora SNS, zajedno sa Gordanom Čomić, Ivanom Andrićem i Markom Đurišićem formirao je lažnu, instant opozicionu izbornu listu pod nazivom Ujedinjena demokratska Srbija (UDS).

Logika nalaže da je cilj režima bio da se ovom listom razbije bojkot opozicije i da se uz pomoć naprednjačkih resursa na silu uguraju u parlament da bi glumili opoziciju u cirkusu koji se više od godinu dana odigrava u Domu Narodne Skupštine. Naprednjaci su znali da ova ekipa ni u snovima ne može da dobaci do cenzusa od 5% pa su im pridodali LSV Nenada Čanka a zatim očigledno zbog njih, i nelegitimno spustili cenzus na 3% - ali avaj, ni to nije bilo dovoljno. Neca i ekipa na Čankovih 25.000 uobičajenih glasova iz Vojvodine nadodali su još oko 5.000 glasova iz cele Srbike i zaustavili se na mizernih 30.592 ili 0.9% glasova - manje od Milice Zavetnice. Projekat UDS je propao, zahvalnost naprednjaka svela se na ministarsko mesto za Gordanu Čomić a Nenad Konstantinović nije uspeo da dobaci ni do pomoćnika ministra pravde. Baš maler.

Ali advokatu Konstatinoviću ambicioznosti nije manjkalo. Došli su na red izbori za Advokatsku komoru Beograda (AKB) i Konstantinović je izgleda smatrao da je red da mu naprednjaci malo pripomognu. A on je pikirao, funkciju člana Upravnog odbora AKB - malo li je. Zbog starih zasluga a upućeni u kuloarima pričaju i uz punu podršku naprednjačkog advokatskog lidera Vladimira Đukanovića, uspeo je Konstantinović da se ugura na lobi listu za predsednika i članove UO koju je na izborima za AKB gurala Srpska napredna stranka (SNS). Izgledalo je da je sve za Konstantinovića završeno - upaljena je stranačka mašinerija, pritisci, kapilarni glasovi među advokatima, insistiranje na glasanju u paketu...

Izbori su završeni po planu režima, ključni igrač Momčilo Bulatović izabran je u subotu za novog predsednika Advokatske komore Beograda. Izabran je i Upravni odbor, ali gle čuda - među izabranima nije bilo Nenada Nece Konstantinovića, iako je bio na stranačkoj listi. Opet maler.

Za širu javnost ostaće tajna da li su Konstantinovića naprednjaci na kraju ipak "prodali" jer nije razbio opoziciju ili kolege čak ni po stranačkom nalogu nisu htele da ga izaberu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati