Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2021. 10:03 25

SKANDAL EPS kupovao opremu za prisluškivanje i platio nameštaj 33 miliona evra!

Milorad Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra. Takođe, za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno je oko 33 miliona evra - kaže dosadašnji predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije Milan Đorđević.


On je za Betu istakao da je sednicu Glavnog odbora Sindikata EPS-a inicirao Grčić koji je "ucenio ili kupio" predsednika sindikalne organizacije "Kolubara" Miodraga Rankovića kako bi razbio sindikat koji je nezadovoljan njegovim upravljanjem tom kompanijom.

- Grčić zloupotrebljava Rankovića kako bi razbio sindikat i da bi prikrio malverzacije, korupciju i rasipništvo u EPS-u gde je samo za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno oko 33 miliona evra. Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra - rekao je Đorđević.
Prema rečima Đorđevića, Grčić je zaposlio mnogo bivših inspektora policije za plate od najmanje 200.000 dinara kako bi obavljali unutrašnju kontrolu i oni su odgovorni jedino njemu.

- Grčić uz pomoć unutrašnje kontrole sprovodi torturu u EPS-u i kažnjava neposlušne radnike premeštanjem na najniža mesta po stepenu kvalifikacije. 
Takođe je ponovio da poziva nadležne institucije da provere sve javne nabavke i način zapošljavanja radnika u EPS-u jer broj radnika nekontrolisano raste i naglasio da ne priznaje odluku dela članstva tog sindikata o njegovoj smeni pošto smatra da je većina njih ucenjena da tako glasa kako bi se rasturio sindikat i sakrile malverzacije vršioca dužnosti direktora tog državnog preduzeća Milorada Grčića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati