Društvo i ekonomija

[ Izvor: Rešetka.rs ]

27. 10. 2021. 06:02 9

Uručivao plakete Dijani, sad šikanira "nepodobne" policajce

Srđan Jovanović, komandir PS u PU Niš i visoki funkcioner Nezavisnog sindikata policije, čovek je koji je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović svojevremeno uručivao zahvalnice, a između ostalog je i, kako tvrde zaposleni u PU Niš mesto komandira dobio bez konkursa. Službenici policijske uprave u Nišu i bivši članovi Nezavisnog sindikata policije, kako kažu, više nemaju načina da se zaštite od šikniranja komandira Jovanovića i kome da skrenu pažnju na njegove kriminalne aktivnosti, te su se zato obratili portalu Rešetka.rs.

- Jovanović je kupio dva stana i dva skupocena automobila, u Tursku ide više puta godišnje, švercuje robu i vodi finansije u NSP. Ima dve krivične prijave i sudi mu se u Nišu. Zloupotrebljava službeni položaj i pokušava preko svih da utiče na Tužilaštvo. Vršio je mobing nad policajcima u PS Gadžin Han i meša se u politiku firsura SPS - samo su neke od stavki na koje su nadležne institucije ostale neme, a koje navode zaposleni u PU Niš za portal Rešetka.rs.

Kako dodaju policijski službenici, ni pored desetina njihovih predstavki Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova na ponašanje Srđana Jovanovića, ne vide nikakvog pomaka i prinuđeni su da se javnosti obrate na ovakav način.

- Srđan Jovanović je koristeći svoje veze i uticaj u sindikatu izdejstvovao za sebe mesto komandira PS bez ikakve logike i konkursa, a zatim počeo da se obračunava sa nama nepodobnima koji ne želimo da učestvujemo u njegovim kriminalnim aktivnostima. Svi koji nismo bili podobni smo smenjeni ili smo preraspoređeni u druge organizacione jedinice bez ikakve realne potrebe i smisla - navode zaposleni.

Oni kažu i da je Srđan Jovanović, takođe, bez ikakvog konkursa za svog sina izdejstvovao radno mesto sa fakultetom.

- Prema našim neproverenim saznanjima njegov sin na zaduženju ima pištolj marke "Glok" koji je pre toga dužila Dijana Hrkalović. Pošto je njegovom sinu bilo ispod časti da nosi pištolj proizvodnje "CZ 99", tata je od bivše državne sekretarke za, pitamo se koje zasluge, dobio njeno lično. Tačnost ovih navoda nismo bili u mogućnosti da proverimo, ali se mogu proveriti u evidencijama MUP-a - navode zaposleni.

Službenici PU Niš, tvrde i da je Jovanović je zadužen za sve finansije u sindikatu.

- Jovanović ima nekoliko neprijavljenih računa preko kojih vrši pronevere. Braneći se od optužbi preko SUK Jovanović je za samo jedno davanje iskaza angažovao advokata Petronijevića kojem je sa sindikalnog računa platio 60.000 dinara - dodaje se u pismu.

Kada su Jovanovića novinari Rešetke pozvali telefonom, on je samo kratko prokomentarisao da su "sve to gluposti" i da mu te priče namestaju konkurentski sindikati.

- Niti sam ovlašćen, niti mogu da komentarišem sve te gluposti - kazao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati