Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 10. 2021. 06:00 7

Dijana za Vučićeve medije bila "čelična lejdi", sad "žena zlo"

Uhapšena bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, bila je obasipana hvalospevima provučićevskih tabloida, u čemu je prednjačio Informer, koji danas ovu naprednjačku pulenku naziva oličenjem zla. Tako je Dragan J. Vučićević u novogodišnjem izdanju Informera 2018/19. Hrkalovićku okarakterisao kao policajku kakvu Srbija nikad nije imala, nazvavši je "čeličnom lejdi".

U vučićevskoj Srbiji veoma je tanka linija između slave i propasti. To je na svojoj koži najbolje osetila Dijana Hrkalović, koja je, koliko do juče, obasipana komplimentima, dok je bila poslušna Vučiću, a kada je svoju misiju ispunila, sinonim je za samog đavola.

Aleksandar Vučić, kao apsolutni gospodar života i smrti u Srbiji, nagrađuje i kažnjava, sve po potrebi. Tako, dok je Hrkalovićeva revnosno ispunjavala svoje podaničke obaveze, uživala je u medijskoj popularnosti, a kada je zglajznula, iz razloga još nepoznatih javnosti, vučićevska medijska mašinerija se obrušava na nju drvljem i kamenjem.

Glavni Vučićev medijski jurišnik, Dragan J. Vučićević je u svojim novinama Hrkalovićevu nazivao "čeličnom lejdi", izrazom na koji se Vučić strašno loži, pošto mu je svaka druga agresivna naprednjakinja, spremna da za njega "kopa oči" političkim oponentima, "čelična lejdi". Tako su ovim izrazom, pored Hrkalovićeve, čašćene i Vladanka Malović, Maja Gojković, a odnedavno i Sandra Božić.

Inače, ovaj nadimak je imala čuvena Margaret Tačer, britanska premijerka, upamćena po zlu, ne samo u Britaniji, već i širom sveta. A pošto Vučić gaji simpatije prema svim autoritarcima, koji su gazili običan svet, a radili u korist krupnog biznisa, izraz "čelična lejdi" je sve više u upotrebi u javnoj sferi. Vučić ga dodeljuje svim ženama u stranci spremnih da za njega gaze preko tuđih leševa.

Tri godine kasnije, Vučićević Hrkalovićevu naziva "žena zlo", koja ubija ljude zbog džakuzija i seksi selfija. Stavlja joj se na teret narudžbina ubista Vladimira Popovića - Vlade, zbog toga što je voda iz njegovog džakuzija procurila u stan njene "devojke". Takođe, Vučićević je optužuje i za ubistvo poznatog advokata, Miše Ognjanovića, zbog toga što je pričao o seksi slikama Hrkalovićeve.

Sada će javnost biti svedok Vučićevog "posipanja pepelom" i "pranja ruku" od Hrkalovićeve, koja mu je bila desna ruka i uzdanica u sprovođenju diktature. No, javnost pamti, uprkos tome što je Vučić potcenjuje. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati