Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 10. 2021. 06:00 7

Dijana za Vučićeve medije bila "čelična lejdi", sad "žena zlo"

Uhapšena bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, bila je obasipana hvalospevima provučićevskih tabloida, u čemu je prednjačio Informer, koji danas ovu naprednjačku pulenku naziva oličenjem zla. Tako je Dragan J. Vučićević u novogodišnjem izdanju Informera 2018/19. Hrkalovićku okarakterisao kao policajku kakvu Srbija nikad nije imala, nazvavši je "čeličnom lejdi".

U vučićevskoj Srbiji veoma je tanka linija između slave i propasti. To je na svojoj koži najbolje osetila Dijana Hrkalović, koja je, koliko do juče, obasipana komplimentima, dok je bila poslušna Vučiću, a kada je svoju misiju ispunila, sinonim je za samog đavola.

Aleksandar Vučić, kao apsolutni gospodar života i smrti u Srbiji, nagrađuje i kažnjava, sve po potrebi. Tako, dok je Hrkalovićeva revnosno ispunjavala svoje podaničke obaveze, uživala je u medijskoj popularnosti, a kada je zglajznula, iz razloga još nepoznatih javnosti, vučićevska medijska mašinerija se obrušava na nju drvljem i kamenjem.

Glavni Vučićev medijski jurišnik, Dragan J. Vučićević je u svojim novinama Hrkalovićevu nazivao "čeličnom lejdi", izrazom na koji se Vučić strašno loži, pošto mu je svaka druga agresivna naprednjakinja, spremna da za njega "kopa oči" političkim oponentima, "čelična lejdi". Tako su ovim izrazom, pored Hrkalovićeve, čašćene i Vladanka Malović, Maja Gojković, a odnedavno i Sandra Božić.

Inače, ovaj nadimak je imala čuvena Margaret Tačer, britanska premijerka, upamćena po zlu, ne samo u Britaniji, već i širom sveta. A pošto Vučić gaji simpatije prema svim autoritarcima, koji su gazili običan svet, a radili u korist krupnog biznisa, izraz "čelična lejdi" je sve više u upotrebi u javnoj sferi. Vučić ga dodeljuje svim ženama u stranci spremnih da za njega gaze preko tuđih leševa.

Tri godine kasnije, Vučićević Hrkalovićevu naziva "žena zlo", koja ubija ljude zbog džakuzija i seksi selfija. Stavlja joj se na teret narudžbina ubista Vladimira Popovića - Vlade, zbog toga što je voda iz njegovog džakuzija procurila u stan njene "devojke". Takođe, Vučićević je optužuje i za ubistvo poznatog advokata, Miše Ognjanovića, zbog toga što je pričao o seksi slikama Hrkalovićeve.

Sada će javnost biti svedok Vučićevog "posipanja pepelom" i "pranja ruku" od Hrkalovićeve, koja mu je bila desna ruka i uzdanica u sprovođenju diktature. No, javnost pamti, uprkos tome što je Vučić potcenjuje. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

No pasaran!

Zoran Živković [01.12.2021.]


Anketa

Kakva je bila svrha bagera iz Šapca na protestima?

Rezultati

Video dana

Domino efekat bez domina