Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 10. 2021. 22:48 7

SALTO "MORALE" Petković promenio gospodara i stav o izborima na KiM!

Podanik Aleksandra Vučića na mestu šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je danas da je odluka Srpske liste da izađe na sutrašnje lokalne izbore na KiM važna i mudra i da je u interesu srpskog naroda. No, pre osam godina, ovaj novopečeni naprednjački pulen, kojeg Vučić bez ikakvog ustezanja javno kinji i ponižava, tvrdio je da se seperatističkim izborima na KiM ubijaju država Srbija i njene institucije, koje su bastion očuvanja Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Briselski sporazum je dokaz predaje Kosova i Metohije, narod je odbacio taj separatistički sporazum i bojkotovao izbore šaljući jasnu poruku - kazao je Petković, novembra 2013. godine, tokom zasedanja Narodne skupštine, a dok je bio u službi Vojislava Koštunice.

On je poručio tadašnjem ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju, Aleksandru Vulinu, da u Briselu slobodno može da promeni košulju, jer, kako je naveo, Srbija nije sahranjena, sahranjen je Briselski sporazum.

- Zašto predsednik Skupštine Srbije gazi Ustav i zašto ne raspisuje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji - upitao je tada Petković.

On je naveo da bi svi Srbi sa Kosova izašli na izbore koji bi bili raspisani u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije i ocenio da su lokalni izbori 3. novembra na Kosovu propali, jer je srpski narod bojkotovao antidržavne izbore koje su raspisali "albanski separatisti".

- Ako su po zakonu Srbije uvedene privremene mere u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, jedino po našem zakonu mogu biti raspisani izbori za te četiri opštine. Umesto toga, vlast u Srbiji je prihvatila izbore Tačija, Kučija, Redžepija i to je jedina istina o saradnji, taktici i dogovoru sa Albancima - tvrdio je Petković.

Ipak, kako život piše romane, Petković je u međuvremenu doživeo katarzu, kao Sveti Pavle na putu za Damask, te je promenio gospodara i sada bespogovorno sledi njegov put.

Petković danas poziva Srbe u južnoj pokrajini da sutra masovno izađu na izbore i glasaju isključivo za kandidate Srpske liste koji, kako je istakao, imaju punu podršku Beograda i Aleksandra Vučića.

- Ovo nisu obični izbori, važno je da sačuvamo svih srpskih deset opština i na taj način nastavimo borbu za opstanak i ostanak srpskog naroda na KiM - rekao je Petković, dodavši kako je Srpska lista donela odluku koja je u interesu srpskog naroda na KiM, te kako Srpska lista ima Vučićevu podršku.

Šta reći, a ne zaplakati, kakvi ljudi ovakvog moralnog sklopa su nam zauzeli ključne pozicije u državi? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati