Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2021. 06:00 24

Dijana ga vukla svuda sa sobom, on je poslao u ćeliju

Dejan Milenković Bagzi, koji je svojim iskazom, sudeći prema tvrdnjama medija, "zakucao" nekada najmoćniju damu MUP-a Dijanu Hrkalović i doprineo da završi u pritvoru zbog opstrukcije u istrazi ubistva Vlastimira Miloševića, svojevremeno je sa njom radio u istoj kancelariji u Bezbednosno-informativnoj agenciji, i upravo ga je ona vratila u policiju i pod njenim patronatom dospeo je do mesta načelnika Službe za specijalne istražne metode!

Milenković, koji je diplomirao na Kriminalističko-policijskoj akademiji, na početku karijere radio je u Policijskoj stanici Palilula, gde je bio pomoćnik komandira. Službu je nastavio u Policijskoj stanici Vračar, kao zamenik komandira. Na tom mestu, prema saznanjima Direktno.rs, bio je nezadovoljan i bez perspektive za dalji napredak u karijeri. Upravo ti razlozi su uticali da Milenković, na osnovu ugovora o preuzimanju pređe u Bezbednosno-informativnu agenciju.

Verovatno ni on sam nije slutio da će susret sa devojkom koja je 2012. godine došla u BIA, imati presudan uticaj za njegovu dalju karijeru. Dijana Hrkalović, koja je posao, po nikad utvrđenim okolnostima, dobila u "tajnoj policiji", i Milenković radili su zajedno, navodno čak u istoj kancelariji.

Hrkalović u BIA nije imala dovoljno vremena da pokaže sve svoje sposobnosti, jer je već 2014. prebačena u MUP, na mesto zamenika šefa kabineta tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića. Ubrzo postaje sekretar Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, i počinje da "vedri i oblači" srpskom policijom. Jedan od prvih koraka kao "šefice MUP-a" bio joj je da u policiju vrati Milenkovića, sa kojim je sarađivala u BIA.

Po svemu sudeći, tokom rada u "tajnoj policiji", kao psiholog je procenila da će joj Milenković biti odan na novom radnom mestu. Sa jačanjem moći Dijane Hrkalović, jača i pozicija Dejana Milenkovića Bagzija, koji postaje načelnik Službe za specijalne istražne metode. One službe MUP-a u koju su slivaju svi podaci o kriminalu u Srbiji, opremljenoj i za nadzor, ne samo osoba iz kriminogene sredine, već svih onih nepodobnih po režim.

Upravo su protiv njega i inspektori Milan Dumanović i Mladen Trbović podneli krivičnu prijavu da ih je nezakonito poslao u "Potočare" tokom posete Aleksandra Vučića, da bi ih kasnije Dijana Hrkalović, u izjavi datoj SUK-u opisala kao ljude koji se "ne povinuju starešinama". Posle te krivične prijave Trbović i Dumanović su nezakonito uhapšeni.

Da li zbog zbog zahvalnosti što je vraćen u MUP na jaku poziciju, Milenković je sve vreme bio lojalan Hrkalovićevoj i navodno o svim aktivnostima službe prvo obaveštavao nju. Posle njenog odlaska iz MUP-a, krajem maja 2019. godine, Dejan Milenković je ostao na mestu načelnika SSIM-a i na toj poziciji je bio do septembra 2020. godine, kada je prebačen na položaj na koji se upućuju nepoželjni - koordinator u Direkciji policije.

Do početka ove godine Milenković je ostao klojalan Dijani Hrkalović, ali je poslužnost, po svemu sudeći, otkazao tokom dve posete SUK-u, kada je ispitivan o okolnostima navodnog prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića. Tada je navodno ispričao da je sve radio po nalogu Dijane Hrkalović.

Sada je protiv Dejana MIlenkovića Bagzija podneta krivična prijava, i brani se sa slobode.

Dejan Milenković ima priliku ne samo ovim iskazom, već i drugim, prvenstveno dokazima, da "zacemetira" sudbinu nekada najmoćnije osobe u MUP Srbije, i postane sličan čoveku sa kojim deli ime i prezime, i po kome je dobio nadimak. Dejanu Milenkoviću Bagziju, nekadašnjem članu "zemunskog klana", svedoku-saradniku, koji je iskazom doprineo da njegovi nekadašnji saborci gule višedecenijske robije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

No pasaran!

Zoran Živković [01.12.2021.]


Anketa

Kakva je bila svrha bagera iz Šapca na protestima?

Rezultati

Video dana

Domino efekat bez domina