Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2021. 06:00 24

Dijana ga vukla svuda sa sobom, on je poslao u ćeliju

Dejan Milenković Bagzi, koji je svojim iskazom, sudeći prema tvrdnjama medija, "zakucao" nekada najmoćniju damu MUP-a Dijanu Hrkalović i doprineo da završi u pritvoru zbog opstrukcije u istrazi ubistva Vlastimira Miloševića, svojevremeno je sa njom radio u istoj kancelariji u Bezbednosno-informativnoj agenciji, i upravo ga je ona vratila u policiju i pod njenim patronatom dospeo je do mesta načelnika Službe za specijalne istražne metode!

Milenković, koji je diplomirao na Kriminalističko-policijskoj akademiji, na početku karijere radio je u Policijskoj stanici Palilula, gde je bio pomoćnik komandira. Službu je nastavio u Policijskoj stanici Vračar, kao zamenik komandira. Na tom mestu, prema saznanjima Direktno.rs, bio je nezadovoljan i bez perspektive za dalji napredak u karijeri. Upravo ti razlozi su uticali da Milenković, na osnovu ugovora o preuzimanju pređe u Bezbednosno-informativnu agenciju.

Verovatno ni on sam nije slutio da će susret sa devojkom koja je 2012. godine došla u BIA, imati presudan uticaj za njegovu dalju karijeru. Dijana Hrkalović, koja je posao, po nikad utvrđenim okolnostima, dobila u "tajnoj policiji", i Milenković radili su zajedno, navodno čak u istoj kancelariji.

Hrkalović u BIA nije imala dovoljno vremena da pokaže sve svoje sposobnosti, jer je već 2014. prebačena u MUP, na mesto zamenika šefa kabineta tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića. Ubrzo postaje sekretar Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, i počinje da "vedri i oblači" srpskom policijom. Jedan od prvih koraka kao "šefice MUP-a" bio joj je da u policiju vrati Milenkovića, sa kojim je sarađivala u BIA.

Po svemu sudeći, tokom rada u "tajnoj policiji", kao psiholog je procenila da će joj Milenković biti odan na novom radnom mestu. Sa jačanjem moći Dijane Hrkalović, jača i pozicija Dejana Milenkovića Bagzija, koji postaje načelnik Službe za specijalne istražne metode. One službe MUP-a u koju su slivaju svi podaci o kriminalu u Srbiji, opremljenoj i za nadzor, ne samo osoba iz kriminogene sredine, već svih onih nepodobnih po režim.

Upravo su protiv njega i inspektori Milan Dumanović i Mladen Trbović podneli krivičnu prijavu da ih je nezakonito poslao u "Potočare" tokom posete Aleksandra Vučića, da bi ih kasnije Dijana Hrkalović, u izjavi datoj SUK-u opisala kao ljude koji se "ne povinuju starešinama". Posle te krivične prijave Trbović i Dumanović su nezakonito uhapšeni.

Da li zbog zbog zahvalnosti što je vraćen u MUP na jaku poziciju, Milenković je sve vreme bio lojalan Hrkalovićevoj i navodno o svim aktivnostima službe prvo obaveštavao nju. Posle njenog odlaska iz MUP-a, krajem maja 2019. godine, Dejan Milenković je ostao na mestu načelnika SSIM-a i na toj poziciji je bio do septembra 2020. godine, kada je prebačen na položaj na koji se upućuju nepoželjni - koordinator u Direkciji policije.

Do početka ove godine Milenković je ostao klojalan Dijani Hrkalović, ali je poslužnost, po svemu sudeći, otkazao tokom dve posete SUK-u, kada je ispitivan o okolnostima navodnog prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića. Tada je navodno ispričao da je sve radio po nalogu Dijane Hrkalović.

Sada je protiv Dejana MIlenkovića Bagzija podneta krivična prijava, i brani se sa slobode.

Dejan Milenković ima priliku ne samo ovim iskazom, već i drugim, prvenstveno dokazima, da "zacemetira" sudbinu nekada najmoćnije osobe u MUP Srbije, i postane sličan čoveku sa kojim deli ime i prezime, i po kome je dobio nadimak. Dejanu Milenkoviću Bagziju, nekadašnjem članu "zemunskog klana", svedoku-saradniku, koji je iskazom doprineo da njegovi nekadašnji saborci gule višedecenijske robije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati