Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 10. 2021. 21:09 20

Dok Dijanu (kao) hapse, a MUP se urušava, minpuki se pravi mrtav

I opet nikad kraja čudima. Desilo se i to, verovatno da se skrene pažnja javnosti sa tekućih problema, poskupljenja, manjka energenata i situacije na Kosovu, u Beogradu je "uhapšena" bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović. Znamo, znamo, svi ćete reći: "Pa i red je bio". Slažemo se... Ali, pre četiri godine, a ne tek danas.

Da biste svi razumeli koliko je sve ovo jadno i bedno i koliko je ovo u stvari zamajavanje naroda, moramo vam objasniti samo par jasnih i očiglednih činjenica i, ako ste pratili naše tekstove o kadriranju u MUP-u, lako ćete shvatiti koliko je cela ova priča naivna.

Od početka ove mučne i tragične priče sa klanom Velje Nevolje, Diksi je bila saslušavana nekoliko puta, što i treba i što je u redu, međutim problem se javlja kada shvatite da su je sve vreme "saslušavali" njeni i njima bliski kadrovi.

O radu i kadriranju SBPOK smo pisali više puta, tako da je ostalo nejasno kako je sveznajući minpuki dozvolio da Diksi saslušavaju njeni ljudi? Kako je moguće da se SUK, gde su uglavnom njeni kadrovi, tek sada uključuje u ceo slučaj, gde ste, kolege, bile sve ove godine?

Znamo, gužva oko neopravdanih bolovanja. To je MUP-u bilo bitno. I ova predstava će se završiti bez nekog naročitog epiloga jer je sve zbrda-zdola, što i odgovara ovoj državi, tako da smo mišljenja da će se Diksi ubrzo naći na Instagramu. Ima toliko boljih stvari za koje se lako može povezati Diksi, a da se klan ostavi za kasnije dok bude u pritvoru, pa da se polako napravi jak predmet.

Zašto je ne pitate za zaštitu koju je u saradnji sa najvišim ljudima u državi davala švercerima cigareta, čiji su kamioni često imali pratnju pripadnika MUP-a? Zašto je ne pitate za kadrove koje je postavila u MUP iz BIA? Kakve su to, Diksi, radne grupe MUP-a bile koje su se bavile malo pretnjama, malo praćenjem opozicionih lidera i novinara?

Ako je istina što jedan tabloid piše, te da su se preko policijskih sindikata regrutovali pripadnici za pribavljanje informacija o svedocima, da li je jedan od njih NSP i nesrećni Lukić, koji joj je dodelio prelepu plaketu, a čiji je tadašnji predsednik bio i u čin majora proizveden dok je bio na bolovanju? Zašto se ne sasluša i Dunja Reljić, koju je Diksi postavila da vedri i oblači, a koja je bila doskorašnji pripadnik MUP-a? Imala bi ona šta da kaže, samo je pitajte.

Narednih dana će biti jasnih i direktnih pitanja, minpuki, pa se spremi da odgovaraš. Ili se pravi mrtav, kao i do sada, dok ti se MUP urušava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

No pasaran!

Zoran Živković [01.12.2021.]


Anketa

Kakva je bila svrha bagera iz Šapca na protestima?

Rezultati

Video dana

Domino efekat bez domina