Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 10. 2021. 08:41 3

"Za dobar život u Srbiji neophodno je uložiti u ljude"

Povećanje minimalne zarade povećava i zaposlenost, pošto se time jača kupovna moć ljudi! Ovo je naučno dokazana tvrdnja za koju je kanadski naučnik Dejvid E. Kard dobio Nobelovau nagradu za oblast ekonomije - stoji u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dalje se navodi:

Zalaganje za povećanje plata, a posebno minimalne zarade je jedan od osnova programa Stranke slobode i pravde.
Ovakvom odlukom Nobelovog komiteta su zapušena usta i državnim funkcionerima i poslodavcima u Srbiji, koji uporno tvrde da zakonski nametnuto povećanje plata vodi povećanju nezaposlenosti.

Stranka slobode i pravde od svog osnivanja garantuje da će minimalnu platu odmah povećati na 350 evra i da u roku od četiri godine od promene vlasti ona neće biti manja od 500 evra.
Za dobar život u Srbiji neophodno je uložiti u ljude, povećati plate zaposlenima u zdravstvu, obrazovanju, pravosuđu... Povećanje minimalne plate na 350 evra bi bio prvi korak ka rastu kupovne moći, povećanju zaposlenosti i privredne aktivnosti - stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati