Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 10. 2021. 18:08 17

Vučić 2019: Dođe mi da se obesim! Vučić: 2021: Da uzmem konopče da se obesim!

Aleksandar Vučić je jedinstveni šef države u svetu koji preti sopstvenim vešanjem kada se nađe u situacijama sa kojima ne može da se izbori ili nad kojima nema kontrolu. Sve to svedoči da nije sposoban da vodi državu na adekvatan način.

Ruski šef diplomatije, Sergej Lavrov, bio je zabezeknut, pre dva dana, kada je na konferenciji za novinare čuo kako naprednjački lider pominje konopac i sopstveno vešanje. Iskusni ruski diplomata nije mogao da poveruje šta izlazi iz usta jednog predsednika države, pa se začuđenim izrazom lica okrenuo ka Vučiću, misleći da je, možda, u pitanju loš prevod.

Ipak, to nije bilo prvi put da Vučić preti vešanjem kada se nađe u "nebranom grožđu". Pre dve godine, prilikom posete Kovinu, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o Kosovu, izjavio:

- Lepo mi dođe da se obesim o ovaj ovde vetrogenerator. Da čovek uzme konopče i da se obesi kad pročita tako nešto - rekao je Vučić komentarišući naslove u štampi u kojima nam, navodno, SAD nude podelu Kosova.

Zamislite, recimo, Makrona koji kaže da će se obesiti zbog "žutih prsluka" ili optužbi iz Alžira za genocid! Zamislite Putina kako kuka da će se obesiti zbog NATO pakta na granicama zemlje ili zbog Navaljnog! Zamislite Borisa Džonsona da preti konopčetom zbog antikovid mera ili nestašice benzina!

Podsetimo, svojevremeno je poslanik u Skupštini Srbije, Zoran Živković, predlagao da svi nosioci javnih funkcija u Srbiji prođu psihotestiranje, kako bi se pokazalo da li su sposobni da obavljaju javne dužnosti.

Vučić je ovim pokazao da nije u stanju da obavlja najodgovorniju dužnost u zemlji i vodi politiku u skladu sa interesima države. No, to i nije čudo kad mu se neprestano motaju po glavi zavere, komploti, urote, izdaje, prevare... Očigledno su mu državnički poslovi preteško breme, koje ne može da ponese na svojim nejakim plećima!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati